Manisa'da, karne heyecanını yaşandığı Yunusemre Sosyal Bilimler Lisesi'nde öğrencilere 20 bisiklet dağıtıldı. Okulun son günü bisiklet sürpriziyle karşılaşan öğrenciler, vakit kaybetmeden direksiyona geçip tur atarak doyasıya eğlendi.





SAĞLIK Bakanlığı'nın uyguladığı 'Sağlıklı yaşam için hareket et' projesi kapsamında, Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü protokol imzaladı. Protokolle, 356 öğrencinin karne heyecanı yaşadığı Yunusemre Sosyal Bilimler Lisesi'nde öğrencilere 20 bisiklet dağıtıldı. Okul bahçesinde düzenlenen bisiklet dağıtım törenine İl Halk Sağlığı Müdürü Engin Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, okul müdürü Fatih İnan Boztemür, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Karne sevinci yaşayan öğrencilerin bisikletler ile sevinçleri bir kat daha arttı. Karnesini alan öğrenci, okul bahçesinde bisikletlere binerek gönüllerince eğlendi.

KULLANAN ÖĞRENCİLER KONTROL EDİLECEK

İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, gelecek nesilleri eğitim öğretim noktasında geleceğe en iyi bir şekilde hazırlarken diğer yandan onların sağlıklı birey olarak yetişmeleri noktasında da çalışmaları sürdüklerini söyledi. İl Halk Sağlığı Müdürü Engin Yıldırım ise, "Gençlerimiz günlük 4 ila 6 saatini sosyal medyada geçirmektedir. Bu hareketsizlik beraberinde obeziteyi de getirmektedir. 'Sağlıklı yaşam için hareket et' projesinde gençlerimizi bisiklete binmek suretiyle hareketlerini arttırmak istedik. 2015 yılından bu yana dağıtımına başladığımız bisiklet sayısını 3 bin 327'ye çıkardık. Bisikletler ile gençlerdeki kilo değişimini 3 aylık periyotlarla kontrol ederek, gençlerdeki değişimleri kendilerine aktaracağız" dedi. DHA

Editör: TE Bilişim