Merkez Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi Habil Yücel, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların hastanenin acil giriş kapısı önündeki kumbaraya attıkları giysi ve oyuncakların daha sonra hastane personeli tarafından hastanede yatarak tedavi gören çocuklara ulaştırıldığını söyledi.
Hastanenin kadın ve çocuk hastalıkları üzerine en büyük hastane olduğunu belirten Başhekim Yücel, hastanede yılda yaklaşık 3 bin doğumun olduğunu, 6 bin çocuk hastanın tedavi gördüğünü kaydetti.
Yatarak uzun süre tedavi gören çocuk hastaların sağlık personeli ile yakınlaştıklarını ifade eden Yücel, şöyle konuştu:
"Çocuk hastaları tedavi ederken, onları sevindirmek adına, sadece maddi problemleri olan çocuklar değil bütün çocuk hastalarımız için bir proje geliştirdik. Projede, evde ihtiyaç fazlası olan giysi ve oyuncaklar kumbaraya ulaştırılması amaçlanıyor. Bizim personelimiz, daha sonra kumbaraya atılan giysi ve oyuncakları elden geçiriyorlar. Uygun olanlar temizlikten geçirilerek steril ediliyor. Sonrasında ise ihtiyacı olan hastalarımıza dağıtıyorlar. Amacımız hastalarımızı tedavi ederken özellikle çocuklarımızı hediyelerle sevindirmek. Projemiz yaklaşık bir ay önce başladı. Şu an yatan hastaların tamamına dağıtım başladı. Hemşirelerimiz ihtiyaç durumuna göre giysi ve oyuncakları kapalı sistem ile dağıtıyorlar."
Vatandaşları projeye destek vermeye davet eden Yücel, "Herkesin evinde fazla giysisi ve oyuncağı vardır. Bu oyuncak ve giysileri kumbaramıza atarak bütün hastalarımızı mutlu etmeye davet ediyoruz." diye konuştu.
Projenin sadece Manisa'ya özgü olduğuna dikkat çeken Yücel, projenin Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği öncülüğünde Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nde başlamış bir proje olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim