16 Nisan’da yapılacak olan referandum için ‘hayır’ broşürü dağıtan CHP’li kadınlar, zabıtaların fiziksel müdahalesine maruz kaldı. Karakolda zabıtalardan şikayetçi olan CHP Yunusemre İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpil Yurdakul Cebeci, “Kadınlara el kaldırdılar ve küfür ettiler. Türkiye’deki faşizm neden görülmüyor?” dedi. Zabıtaların fiziksel müdahalesine maruz kalan CHP’liler, Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde bulunan Kırmızı Köprü önünde bir araya gelerek yaşanan anları anlattı.
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Kubilay Koç, “Manisa huzurun, güvenliğin, kültürün en güçlü olduğu illerimizden biridir. Bu güne kadar çalışmalarımızda gayet olumlu seçim kampanyaları yürütüldü. Ancak bugün çok kötü bir olaya şahit olduk. Bir tane zabıta görevlisi arkadaşımız bir kadına küfür ve tehdit içerikli sözler savurarak, fiziksel müdahalede bulundu. Bu konuyla ilgili Barbaros Karakolu’na gerekli müracaatlarımızı yapıp suç duyurusunda bulundu” dedi.
“BURADA BROŞÜR DAĞITAMAZSINIZ DEDİLER”

Fiziksel müdahaleye maruz kalan CHP Yunusemre Kadın Kolları Başkanı Serpil Buse Cebeci, “Sabahtan çıkıp Çağatay Uluçay İlkokulu önünde el broşürü dağıtıyorduk. Her zaman bu çalışmayı yapıyoruz. Yunusemre Belediyesi’nin 2 zabıtası yaklaştı, ‘burada broşür dağıtamazsınız’ dedi. Biz de hiçbir çalışmada izin almadığımızı, bunun gerekli olmadığını söyledik. Daha sonra zabıta bize ‘çalışın da göreyim’ diyerek tehdit etti. Biz tabii ki çalışacağız, bu bizim demokratik hakkımız. Madem bir seçim yapılıyor ve bu seçimde evet ve hayır tercihleri var, biz çalışacağız. Madem böyle bir seçim istemiyorlar, yalnızca evet tercihini koysalardı” diye konuştu.
“EL KALDIRIP, KÜFÜT ETTİLER”

Serpil Buse Cebeci, “Arkadaşlarımızdan biri video almaya çalışıyordu. Zabıta ‘video çekemezsin’ diyerek eline vurdu. Arkadaşımızın telefonu düştü ve kırıldı. Daha sonra ben ‘ne yapıyorsunuz’ diyerek yaklaştım. Benim elime müdahale etti ve broşürler yere saçıldı. Sinirlendim ve bağırış oldu. Sonrasında ilçe başkanımızı aradım, onlar da başka bir zabıtaya haber verdi. Gelen zabıtalar böyle bir yasak olmadığını, çalışabileceğimizi söylediler. Kadınlara el kaldırdılar ve küfür ettiler. Kadınlara karşı nasıl konuşması gerektiğini bile bilmiyorlar. Biz de karakola giderek şikayetçi olduk. Şu anda bile elim ayağım titriyor ve konuşamıyorum. Hollanda’nın Türkiye’ye uyguladığı faşizm bize de uygulanıyor. Bu neden görülmüyor?” diye konuştu.
TELEFONU KIRILDI

Yaşanan olayda telefonu kırılan CHP üyesi Bedri Dedeoğlu, “Ben kendilerine anayasanın vermiş olduğu yetkiler doğrultusunda böyle bir çalışma yapabileceğimizi söyledim. Resmi belgeyi göstermelerini istedim, göstermediler. Kendilerine miting haricinde izne gerek olmadığını belirttim. Buna rağmen arkadaşlarımıza sözlü ve fiziksel müdahale yaptılar. Benim de telefonuma vurdular ve yere düştü. Telefonumun ekranı kırıldı” ifadelerini kullandı.
BROŞÜR DAĞITMAYA DEVAM ETTİLER
CHP üyeleri basın açıklamasının bitmesi ardından Karaköy esnafına ‘hayır’ broşürü dağıttı.
Editör: TE Bilişim