Şehzadeler İlçesi'ndeki Başak Unlu Mamülleri, 2001 yılından bu yana 16 yıldır 'Bir Sizden Bir Bizden' sloganıyla sürdürdüğü askıda ekmek ve tatlı kampanyası ile ihtiyaç sahiplerine Ramazan ayında destek oluyor. Firma sahibi Mevlüt Çırakoğlu, amaçlarının toplumda giderek azalan yardımlaşma ve paylaşma duygusunu artırmak olduğunu söyleyerek, "2001 yılından bu yana rahmet ve bereket ayı olması sebebiyle Ramazan ayında bu kampanyamızı sürdürüyoruz. Kampanyamıza destek olunduğunda biz de işyeri olarak destekte bulunuyoruz. Yani bir ekmek bağışlıyorsa bir tane de bizden, bir pide bağışlıyorsa bir pide de bizden veya bir kilo baklava bağışlıyorsa bir kilo da bizden. Her gün bağışlanan ekmek ve pide sayısı ile tatlı kilosunu not alıyoruz" diye konuştu.

Muhtarlar aracılığıyla ihtiyaç sahiplerinin listesini de aldıklarını belirten Çırakoğlu, onların gerçek ihtiyaç sahiplerini bildiğini ve kendilerine yardımcı olduğunu dile getirdi.

KAMPANYAYA İLGİ AZALIYOR

Ramazan Bayramı için bağışlanan tatlıları da muhtarların belirlediği 70'e yakın ihtiyaç sahibi aileye göndereceklerini söyleyen Çırakoğlu, kampanyaya olan ilginin her yıl azaldığını belirterek şöyle konuştu:

"Eskiden askıda ekmek ve tatlı kampanyasına önemli bir destek vardı. Her geçen yıl bu kampanyaya vatandaşımızın ilgisi azalıyor. Şimdiye kadar bir günde en fazla 200 ekmek bağışlandı. 150'ye yakın pide ve yaklaşık 15 kilo tatlı bağışlayanımız var. Geçen yılla kıyasladığımızda yüzde 50 oranında bir düşüş var."

Editör: TE Bilişim