Ertuğrul Dayıoğlu iki dönem belediye başkanlığı yapmış Manisa’nın renkli simalarındandı. Doğayı seven Tarzan’ın arkadaşıydı. Mesleğe başladığım yılların başında 1973-1977 yılları arasında avukat Ertuğrul Dayıoğlu’nun ilk belediye başkanlığı dönemiydi. Kentin yapısal olarak değişmesi için tek başına mücadele ettiği günleri bilirim. Doğru bildiği yoldan hiç ama hiç kimse yolundan çeviremezdi. Bu yüzden Adalet Parti döneminde olsun sonra Anavatan Partisi döneminde yaptığı belediye başkanlığı döneminde yönetimle hep ters düşmüş. Girdiği mücadeleler Manisa ve ulusal medyada hep gündem oluşturmuştu. Sosyal yapısı mükemmeldi. Eşi Esna Hanımla uyumlu bir çift oluşturuyorlardı. Bugün kentin içinden küçük sanayinin garajın kaldırılmasındaki toplum ve partisi ile yaptığı mücadelenin tanığıyım. Basın mensupları ile iki dönemlik belediye başkanlığı süresinde Ertuğrul Dayıoğlu’nun diyalogları çok iyiydi. Kendisini rahmetle anıyorum.

VALİ NECATİ ÇETİNKAYA

Manisa’ya gelen valiler arasında Necati Çetinkaya ile iyi diyaloglar içinde olan bir Gazeteciler Cemiyeti Başkanıydım. Belediye Başkanı Adil Aygül, Emniyet Müdürü Yavuz Erbirler, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Tuna Taner, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kırkağaçlı İsmail Sivri’nin de katıldığı cemiyetimizin kongresinden sonra hep birlikte başkanlığımı sazlı sözlü yemekte kutladığımız günleri hatırlattı arşivimden elime geçen fotoğraflar. Fotoğraflarda gördüğünüz gibi samimi bir ortamda belediye başkanı Adil Aygün, Vali Necati Çetinkaya ile birlikte sanatçıya eşlik ediyor. Sayın Valim Necati Çetinkaya ile güzel anılarımız oldu. Seçimler yaklaşınca Valimiz Necati Çetinkaya görevinden istifa etti Konya’dan milletvekili seçildi. AK Parti döneminde de partinin etkili isimlerindendi. Yanlış hatırlamıyorsam Genel Başkan Yardımcılığı da yaptı. O dönemde makamından hep arıyorum sekreteri toplantı toplantı diye görüştürmüyor. Canım sıkıldı birkaç gün sonra kendisini bir daha aradım. Kendimi tanıtıp sekreterine “Sayın Vekilim Manisa ile ilgili bir rapor hazırlamamı istemişti hazırladım onun için kendisini arıyorum” deyince hemen telefon bağlandı. Necati Çetinkaya vekilim neden aramadığıma sitem etmeye kalkışınca gülerek “Sekreterin bağlamıyor” dedim hemen talimat verdi cep telefonunu da yazdırdı. Ankara’da sık sık bir araya geldiğimiz günler oldu. Son yıllarda Necati Çetinkaya, Yavuz Donat üstadın Abdülkadir Aksu ve Cemil Çiçek ile birlikte yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor. Pandemi süreci öncesi Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de bu ekibi Manisa Spil Dağında ağırlamayı planlamıştık olmadı. İnşallah sonbaharda her şey güllük gülistanlık olur da Manisa’da buluşuruz.

RIFAT HİSARCIKLIOĞLU

Sivil toplum örgütlerinin en güçlüsü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile rahmetli Bülent Koşmaz’ın zamanından bugüne kadar hukukumuz mükemmel. Yurt içi ve yurt dışı gezilerinde beraber olduk. Türkiye için Anadolu’yu karış karış dolaşan sivil toplum örgütlerinin tecrübeli başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu büyük şans.

SAMİ DEMİREL PAŞA

Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak yönetim kurulumla Tugay Komutanlığı yapan Sami Demirel paşamı ziyaret fotoğrafı geçti elime. Aydın Besen, Nejat Tokbay, Ali Filizkan ve Mehmet Hakkı Özbayır ile birlikte. Sami Paşam görevi sırasında bizlerle sık sık tugay komutanlığında bir araya gelirdi. Ordu evinde de biz gazetecilerin gazinodan faydalanma imkanını sağlamıştı. Aradan uzun yıllar geçti. Sami Paşamla bayramlarda telefonla görüşüyoruz.

BABA NEJAT

Manisa medyasının 1965 yıllarında rahmetli Kemal Besen, Hikmet Çetinkaya, Nurdoğan Özcan ve yavru Hayrullah ile birlikte Nejat Tokbay Işık Gazetesi ve Milliyet Gazetesinde çalışmaya başlamış bir meslek büyüğümüz. Hep kendisine “Baba Nejat” diye hitap ederdik. Haşim Ağar’ın Haber Gazetesini kurduğunda da Baba Nejat ile birlikte olduk. Rahmetli Belediye Başkanı Adil Aygül’ün yakını ve meclis üyesiydi. Şimdi Çandarlı’da eşi ve kızı ile birlikte yaşıyor. Kendisiyle daha geçen gün Aydın Besen ile görüştük. Hayat normale dönünce Çandarlı’ya gideceğiz. Bugün sizlere anılardan bir demet sundum.