Pandemi dönemini genelde evde geçirdim. Ama AK Parti İl Kongresi bahanesiyle dışarı çıkıp uzun zamandır göremediğim dostlarımla buluştum. İnsan otur otur içi sıkılıyor. Dışarı çıkmak iyi geldi bana. Dün AK Parti İl Kongresi izlenimlerini sizle paylaşmıştım. Bugünde uzun zamandır görmedim dostum Hüseyin Tanrıverdi’nin Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’na yapmış olduğu ziyareti sizleri aktaracağım. Bilen bilir Hüseyin Tanrıverdi’nin Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz ile diyaloğu iyidir. AK Parti İl Kongresi için Manisa’ya geleceğini Ataman Taydaş’tan öğrenince kendisini aradım. Tanrıverdi’ye “Hasret bitecek bir araya geleceğiz herhalde” dedim. Hüseyin Tanrıverdi bana “Mehmet’in durumu nasıl?” diye sordu. Anlayamayınca “Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet” dedi. “Odaya geliyor mu? Sağlığı ne durumda ziyaret etmek istiyorum” deyince AK Parti Manisa’da siyasetinin abilerinden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sık sık görüşen ve raporlar sunan, üç dönem Manisa milletvekilliği yapan Hüseyin Tanrıverdi’ye “Başkan Mehmet Yılmaz’ı arayayım durumu bildiririm” dedim.

SAKINAN GÖZE ÇÖP BATAR MİSALİ

Koronavirüs tedbirlerini Manisa Ticaret ve Sanayi Odasında titizlikle uygulayan ve Türkiye’ye örnek olan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz koronavirüs testi pozitif çıkınca bir süre hastanede babası Yakup Yılmaz ve annesi ile birlikte tedavi gördü. Tedaviden sonra sağlığına kavuşan Mehmet Yılmaz’a “Hüseyin Tanrıverdi sana geçmiş olsun ziyaretinde bulunmak istiyor, müsait misin?” dedim. Mehmet Yılmaz Başkanın sesi gür çıkıyordu. “Buyursun gelsin” dedi. Ben de tekrar Hüseyin Tanrıverdi’yi aradım “Başkan Mehmet Yılmaz bizi bekliyor. Ziyareti nasıl yapacaksın saati belli mi?” dedim. Tanrıverdi “Kongreye katıldıktan sonra 16.00’dan sonra olabilir” dedi. Pazartesi vilayette Tanrıverdi ile görüşüp kongreye gidip değerlendirmelerimi yaptıktan sonra evde biraz istirahat ettim. Öğleden sonra 4’e doğru gazetem Olay’a uğradım. Oradan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz’ın yanına gittim. Kendisini uzun süredir görmüyordum. Kendisine “Sakınan göze çöp batarmış seninki de o hesap. Bu kadar titizlikten sonra koronavirüse yakalanmana şaşırdım tekrar geçmiş olsun” dedim.

Başkan Mehmet Yılmaz ile beraber Hüseyin Tanrıverdi’yi birlikte karşıladık. Siyaset yaşamında hep yanında olan gerçek dostlarından Adnan Kaçire vardı. Çiçekçi Emre Kurt ve Emrettin Çankaya’ya da ziyarette Tanrıverdi’ye eşlik edenler arasındaydı.  Hüseyin Tanrıverdi’nin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz’a geçmiş olsun ziyaretine tanıklık ettim. Hüseyin Tanrıverdi,  Başkan Mehmet Yılmaz’a “Seni ziyarete gelecektim kongre vesile oldu. Seni iyi gördüm. Sağlıklı yaşamanın devamını diliyorum” dedi. Mehmet Yılmaz Başkan koronavirüse yakalandıktan sonraki durumunu anlattı. Babası Yakup Yılmaz ile hastanede tedavi olduğunu söyledi. Sonra Hüseyin Tanrıverdi Manisa iş dünyasını sordu. Başkan Mehmet Yılmaz da uzun uzun anlattı. Vaktin nasıl geçtiğini anlayamadık. Başkan Yardımcısı Sezen Şenay da Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin toplantısına katılmış sonra Tanrıverdi’nin ziyaretine katıldı. Birlikte hoş sohbet ettik. Hüseyin Tanrıverdi’yi aynı gün Başkent’e uğurladık. Ziyaretin ardından ben Mehmet Yılmaz’ın babası Yakup Yılmaz’ı da aradım, yılların dostuna geçmiş olsun dedim. Çok memnun oldu. Oğlum Gökhan’ı çok sevmiş bana seni geçmiş dedi. Mutlu oldum.

Dediğim gibi sağlıktan başkası yalan. Her şeyin başı sağlık. Bu öyle lanet bir virüs ki nerden nasıl bulaşacağı belli olmuyor. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’na uğradığınızda alınan tedbirlerin ne kadar üst düzeyde olduğunu göreceksiniz. Başkan Mehmet Yılmaz zaten normal hayatında da sosyal mesafeye ve temizliğe önem veren birisi. Bu kadar önleme rağmen virüse yakalanması kaderin cilvesi gibi. Sakınan göze çöp battı. Ama ziyarette gördüm Başkan Yılmaz kendini toparlamış. Bu görüntüsü beni mutlu etti. Artık aşılama dönemi yaygınlaşmaya başladı. Bu koravirüs belasından kurtulmamamıza az kaldı.