Şehzadeler Belediyesi’nin temposuna yetişmek için vitamin kullansam yeri. Kiraz festivali, çocuk festivali, konserler kentsel dönüşüm derken Başkan Ömer Faruk Çelik’in hızına yetişmek beni bu yaşta zorluyor. Geçtiğimiz hafta kıymetli kardeşim Ahmet Songüler beni aradı. Bosna-Hersek'in Donji Vakuf şehrinin Belediye Başkanı Huso Susiç ve beraberindeki heyeti Manisa’ya geliyordu. ‘Sabah Giritligil otelde düzenlenen kahvaltıda seni görmek isteriz’ dedi. Sabah erken kalmak pek huyum değildir. Ama Ömer Başkanın, Ahmet’in, Bilal’in hatırı büyüktür bende. Sabah Giritligil otele gittim. Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir ile birlikte oturduk. Toplantıya Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Başkanı Mehmet Yılmaz katılım göstermişti. Başkan Yılmaz ile sohbet ettik. Her zamanki gibi formundaydı. Ekonomiden başladı, turizmden çıktı. Mehmet Başkanı dinlerken Manisa’nın ne kadar değerli ama aynı zamanda bu değerleri ne kadar az kullanan bir şehir olduğu gerçeği ile yüzleşiyorsunuz. Kendisi bu proje için kurum adına üzerlerine ne düşüyorsa yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Her zaman olduğu gibi Manisa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz gerekeni yapmıştı.

Daha sonra Ömer Faruk Başkan Donji Vakuf şehrinin Belediye Başkanı Huso Susiç ile beni tanıştırdı. Bosna Hersek bizim için ayrı bir önem. Evlad-ı Fatihan… Hala sancağımızın gölgesinin oraları serinlettiğini bilmek beni çok mutlu etti.

Toplantıda konuşan Başkan Çelik şöyle dedi: "Bosna-Hersek Donji Vakuf Belediye Başkanı Huso Susiç Heyetiyle birlikte bizleri ziyarete geldiler. Değerli başkanıma teşrifleri nedeniyle teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi Şehzadeler Belediyemizin yurtdışındaki tek kardeş belediyesi Donji Vakuf Belediyesi'dir. Bugüne kadar biz de çeşitli etkinlikler vasıtasıyla, Ayvaz Dede Şenlikleri vesilesiyle ziyaretlerde bulunduk. Birtakım katkılarımız da oldu. Arkadaşlarımız onların da açılışlarında bulundu. Çok değerli başkanım da bugün bizleri ziyarete geldiler. Ziyaretlerinden çok büyük mutluluk duydum. İnşallah iki gün boyunca hem şehrimizi gezdirecek hem birtakım görüşmelerde bulunacağız. Bugün sabah şehrimizdeki turizm acentelerinin temsilcileri ile toplantı yaptık. İnşallah dolu dolu iki günü birlikte geçirmiş olacağız." dedi.

Bosna-Hersek Donji Vakuf Belediye Başkanı Huso Susiç ise, "Değerli başkanıma davetleri için teşekkür ediyorum. Burada kendimi kardeşlerimin arasında hissediyorum. Sizleri de bir an önce Ayvaz Dede'nin topraklarına davet ediyorum" dedi.

Ziyaretin anısına her iki belediye başkanı da şehirlerini temsil eden hediyeler verdi. İlk görüşme turizm acenteleri temsilcileriyle oldu Şehzadelere misafir olan Donji Vakuf Belediye Başkanı Huso Susiç ve beraberindeki heyet, programlarının ilk görüşmesini Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak ile birlikte Manisa'daki turizm acentelerinin temsilcileri ile bir araya gelerek yaptı.

Güzel bir toplantı oldu. Balkanlar ile gönül bağımız var. Ecdadımızın senelerdir hüküm sürdüğü değerli topraklar. En kısa sürede Bosna Hersek’e ziyarette bulunacağım.