Yeni yıl kısıtlaması sürerken cumartesi günü beni Süper Lig maçları oyaladı. Erzurum-Gaziantep, Sivas-Denizli, Ankaragücü-Malatya, Alanya-Başakşehir, Hatay-Konya gündüz oynanan maçlardı. Gece de Aslan Antalya ile oynadı. Gündüz oynanan maçları seyrederken keyif aldım. Gece de Galatasaray-Antalya maçını izlerken keyfim kaçtı. Lider Galatasaray üç gün önce evinde Hatay karşısında 6-0 hezimete uğrayan Antalya karşısında berabere kalınca oğlum Gökhan ile birlikte yeni yılda aslanımın kükreyememesi bizleri üzdü. Aynı duygular içinde Bodrum’da yeni yıla giren Galatasaray Kulübü Divan Üyesi Sayın Bakanım Sümer Oral abim de “Bu olur mu Ertuğrul?” diye serzenişte bulundu. Ne diyeyim? Dedim ki “Sayın Bakanım Galatasaray memleketin Turgutlu Mehter Takımı gibi. Bir ileri bir geri oynuyor.” Sustu “Haklısın” dedi. Git Trabzon’da yıllardır yenemediğin Trabzon’u yen gel evinde Hatay yenilgisinin şokunu yaşayan Ersun Yanal’ın sahada kurduğu Çin Seddini aşıp Antalya filelerini havalandırmayı becereme. İsten inanın ister inanmayın içime doğmuştu. Antalya’nın bir azizlik yapacağı. Torunum Ertuğrul tıraş olurken oğlum Gökhan’a “Bak oğlum bu Antalya bize kök söktürecek” dedim. O da “Baba o kadar da değil. Ersun Yanal’ın istifasını yönetim kabul etmedi. Yeneriz yeneriz” dedi. Galatasaray ve spor camiasını üzüntüye sevk eden Omar’ın yeni yıla girerken çocukları ile birlikte havai fişek gösterisi yapmak isterken birisinin elinde patlaması Omar’ın yüzünde ve gözünde ciddi yaralanmalara neden olması olayı kulüpte şok etkisi yarattığı gerçeğini de unutmuyorum. Hastaneye kaldırılan Omar’a ilk koşanlar Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ikinci başkan Abdurrahim Albayrak olmuş. Başta kaptan Arda ve futbolcular Omar’ın durumunu öğrenmek için hastane kapısında beklediklerini de biliyorum.

Uğursuz yıl 2020 bitsin derken haksız mıyım? Giderayak Galatasaray camiasını yürekten yaraladı. Her geçen gün durumu iyiye gidiyormuş Omar’ın. Geçmiş olsun dileklerimle gelelim Galatasaray-Antalya maçına. Antalya Teknik Direktörü Ersun Yanal ve Niyazi Eniseler hocam dostlarımdır. Antalya’nın başına getirildiğinde kendilerine başarılar dileyenlerden biriyim. Bugüne kadar Ersun Yanal’ı zirveye taşıyan başında bulunduğu takımlara hücum futbolu oynatmasıydı. Ne oldu ise hafta içinde evinde hiç ama hiç beklemediği bir Hatay hezimeti ile karşılaşan Ersun Yanal İstanbul’da durumu kurtarmak için taktiği maktiği bir kenara koydu. Koyu bir defans oyunu ile bir puanı kaptıktan sonra Yanal böyle bir taktiğe mecbur kaldığını da maç sonrası üzülerek söyledi. Antalya bu değil dedi. Doğru hocam da ‘Garezin lider Galatasaray’a mıydı?’ demeden edemeyeceğim.

Sarı kırmızılı takımım 90 dakika Antalya savunmasının direncini kıramadı. Bu sezon Fenerbahçe maçının ardından net pozisyona giremediği bir maç oynadı. Feghouli ve Taylan’ı çok aradı. Omar’ın üzüntüsünün takıma büyük etki yaptığını gördük. Emre Kılınç’ın kırmızı görmesi, Falcao’nun ikinci yarıda oyuna girip 28 dakika sonra sakatlanması maçın berabere bitmesini de etkileri. Anlaşılıyor ki Falcao’dan aslana hayır yok. Galatasaray kanatlardan Antalya üzerine devamlı geldi. Ortalarda gol silahı olmayınca Antalya filelerini havalandıramadı. Ne yapalım yeni yılın ilk günlerinde Galatasaray beni üzdü. Böyle giderse daha çok üzüleceğim gibi geliyor bana. Ne yapalım olanla ölenin önüne geçilmez. Galatasaray bu kaybettiği puanları ileride çok ama çok arayacak. Bakalım hafta arası lig serüveninde Konya’da ne yapacak eksik Galatasaray.

LİGİN ALTI FOKUR FOKUR KAYNIYOR

Ligin zirvesinde Alanya Başakşehir’i yenerek toparlandı. Denizli’nin Sivas’tan puan alması ligde tutunma hevesinin devamını sağladı. Ankaragücü haftalardır çıkışını sürdürüyor. Malatya’yı yenmesi ve oyunu mükemmeldi. Hatay evinde Konya’yı zorda olsa yenmesini bildi. Gaziantep Erzurum’da tam üç puanı alıp giderken uzatmalarda VAR’ın ortaya çıkardığı penaltı ile bir puana razı oldu. Ligin altında kıran kırana mücadele var. Dört takım düşecek. Geçen yılın şampiyonu Başakşehir de tehlikeli bölgede Antalya ile beraber dolaşıyor. Ankaragücü’nün bu hamleleri devam ederse bu sezon düşmeyi akıllarından geçirmeyen takımlar da lig sonunda hüsrana uğrayabilir. Bu arada Erman Toroğlu Merkez Hakem Kurulu’nun iki hakemi görevden aldığı iddiasında bulundu. Biri Manisalı Koray Gençerler diğeri Atilla Karaoğlan. Doğru mu yanlış mı belli olur.