Milliyetçi Hareket Partisi, geçtiğimiz hafta 25-27 Mart tarihleri arasında Antalya’da Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirdi. Ben de toplantıları yakından takip ettim. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genel merkez kadroları ve Türkiye genelindeki belediye başkanlarının katıldığı kamp 3 gün sürdü. Cumhur İttifakı’nın 2023 Genel Seçimler ve 2024 Yerel Seçimler ile ilgili kararların alındığı birçok toplantı ve oturum yapıldı. Manisa’mızı temsilen de Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile birlikte Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş ve Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk toplantıya katıldı.

Genel Başkan Devlet Bahçeli Başkan Cengiz Ergün’e yakın ilgi gösterdi

Toplantının ilk günü büyük bir kalabalık MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi kapıda karşıladı. Adeta izdiham vardı. MHP’de büyük bir coşku ve heyecan hakimdi. MHP’nin tek Büyükşehir Belediye Başkanı olarak toplantıya giden Başkan Cengiz Ergün de Genel Başkan Devlet Bahçeli’yle yan yana oturdu ve Manisa’daki hizmetlerini anlattı. Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin son 3 yıldaki yatırımlarını ve gelecek 2 yıllık planlarını aktaran hizmet kitabını takdim eden Başkan Cengiz Ergün, üretken belediyecilik ve mali disiplin anlayışı ile Manisa’ya çağ atlattıklarını ifade etti. Genel Başkan Devlet Bahçeli de bu çalışmaları takdirle karşıladığını söyleyerek Başkan Cengiz Ergün’e teşekkür etti ve başarılarının devamını diledi.

Genel Başkan Devlet Bahçeli, 2023 seçimlerini işaret etti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ertesi gün toplantının açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Ben de televizyondan konuşmasını pür dikkat izledim. Genel Başkan Devlet Bahçeli salona girerken herkes ayaktaydı. Adeta bir alkış tufanı vardı. MHP’nin dolayısıyla Cumhur İttifakı’nın diri ve güçlü olduğu, televizyon karşısından bile anlaşılıyordu. Genel Başkan Devlet Bahçeli, 2023 genel seçimlerinde ülkenin birliği ve bütünlüğü amacıyla Cumhur İttifakı’nın ipi göğüslemesi için tüm teşkilatların var gücüyle çalışması gerektiğini vurguladı. Sonrasında ise yerel seçimlerde mevcutları koruyarak daha fazla belediye başkanlığının kazanılması için çalışacaklarını belitti.

Genel Başkan Devlet Bahçeli, Başkan Cengiz Ergün’ü yanından ayırmadı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gerek kamp programına ilk geldiğinde gerekse de diğer programlarda Başkan Cengiz Ergün ile hep yan yanaydı. Başkan Cengiz Ergün, Manisa’da 3 dönemdir hayata geçirdiği hizmet ve yatırımlarla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ve genel merkez kadrolarının da gönlünde taht kurduğu belli oluyordu. Manisa’daki MHP’li belediye başkanları ile uyumu da gözlerden kaçmadı.

Birlik ve Beraberlik Mesajlarıyla Kamp Sona Erdi

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin konuşmasıyla başlayan 3 günlük ‘Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’, MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ın kapanış oturumuyla noktalandı. Toplantı sonunda Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ve Belediye Başkanları, birlik ve beraberlik mesajlarıyla objektiflere poz verdi. Antalya’da 3 gün süren toplantılarının oldukça verimli geçtiğini belirten Başkan Cengiz Ergün de, “Toplantımızın ülkemize ve partimize hayırlar getirmesini diliyor, hedeflerimize emin adımlarla ilerlediğimizi vurgulamak istiyorum. Rabbim, birlik ve beraberliğimizi daim etsin” diye konuştu. Ben de çok iyi izlenimler ediğim bu kamp programının hayırlı olmasını diliyorum. Milliyetçi Hareket Partisi’nin mevcut durumunun da gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Genel merkez kadrolarından yereldeki belediye başkanlarına kadar herkes 2023 ve 2024 yıllarında yapılacak seçimler için şimdiden sahaya inmiş durumda. Tekrardan hayırlı uğurlu olsun diyorum.