Kriz… Kriz… Kriz diye diye insanın içini karartanlara Çetin Zeytincilikten tokat gibi cevap. Baba Yaşar Çetin’in önderliğinde Serhat-Muzaffer ve Mert kardeşlerin birlikteliğinde büyüyen Çetin Zeytincilik, Ege Çiftliği markasıyla 4. Şubesini Veziroğlu’nda bulunan Üçel fabrikası içerisinde açtı. Cuma günü oğlum Gökmen’in telefonuyla güne başladım. “Baba Ege Çiftliği’nin açılış törenine gidiyoruz, gelir misin?” dedi.

“Ülkede  felaket tellallarının öne çıktığı günlerde bu açılışa gidilir” dedim ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanı Mehmet Yılmaz ile birlikte  kısa da olsa keyifli bir sohbet yaparak kadim dostum Rıfat Üçel’in fabrikasına gittik.

Yolda Mehmet Yılmaz’dan odanın çalışmaları hakkında bilgiler aldım. Mehmet Yılmaz seçimi kazandığında Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nda değişim başlar demiştim. Öyle de olmuş.

Zaten gazetelerden de değişimi fark ediyordum. Bunu bir de Başkan Mehmet Yılmaz’dan dinledim. Her zaman dediğim gibi tecrübe önemlidir. Mehmet Yılmaz’da oda yönetiminde yılların tecrübesini konuşturuyor. Böylece hem Manisa kazanıyor, hem de ülke ekonomisi.  Bu arada ürünlerinin tadına baktım. Bir harikaydı. Açılış için de güzel bir program yapmışlar.

Ekonomi dedim de, millet bir doların peşinden takılmış gidiyor. Bugün şöyle oldu, bugün böyle oldu. Dolarla işi gücü olmayan bile hesap kitap yapıyor. Benim de kafam buna basmıyor. İhracatın yok, ithalatın yok, ne işin olur dolarla… Neyse bu ülke ne badireler atlattı. Bunu da atlatacak. Mehmet Yılmaz ile birlikte Üçel fabrikası içerisine aracı park ettik

Açılışta bir çok dostla beraber olduk. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik beni yeni Şehzadeler Kaymakamı  Cemal Hüsnü Kansız ile tanıştırdı. Büyükşehir Başkan Danışmanı Mehmet Güzgülü, Şehzadeler Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sadık Özkasap, Şehzadeler Belediyesi başkanlığına aday adaylığını açıklayan Murat Yörük, Organize Sanayi Bölgesi’nin Başkan Danışmanı Nihat Akyol, Rıfat Sarı, Rıfat Uygur, İsmail Günhan, Akın Saadettin Gezgin, Hüseyin Tuncer, Ali Karanfilci, Hüseyin Hasacar, Meclis Üyesi Mustafa Zeybek, Tevfik Aslaner, Tamer Balatlı, Ayberk Aloğlu,  Muzaffer Topbaş, Ömre Yılmaz, Mustafa Yücel, Hüseyin Şenay açılışta aklımda kalan isimler oldu.

Açılışta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz muhteşem bir konuşma yaptı. Öyle ki hatipliği ile herkesin takdirini kazanan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e bile söyleyecek fazla bir söz bırakmadı. Ekonomideki felaket senaryoları yazanları konuşmasında hedef alan Başkan Yılmaz, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu ortamda fırsatçılık yapanlara göz açtırmayacaklarını söyledi.

Kriz var diye ortalığı ayağa kaydırmanın bir çözüm olmadığını da söyleyen Yılmaz, konuşarak değil, üreterek, istihdam yaratarak bu krizi aşacağız deyince alkış tufanı koptu. Başkan Yılmaz’ın yaptığı muhteşem konuşmaya ben de imzamı atarım. Battık, bittik demenin kimseye faydası yok. Üretmek lazım. Çalışmak lazım. Tıpkı Çetin Zeytinciliğin yaptığı gibi. Bu dönemde yeni bir işletmenin açılışını yapmak cesaret işi. Bu cesaret Çetin Ailesinde var. Ben Çetin Ailesini bir kez daha bu cesur atılımlarından dolayı kutluyorum, Ege Çiftliği’nin 4. Şubesinin hayırlı olmasını diliyorum.

‘BU ÜLKE NİCE BADİRELER ATLATMIŞTIR’

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Ege çiftliğinin yeni şubesinin hem ülkemize, hem de Manisa’ya hayırlı olmasını diledi. Başkan Çelik, “Bu ülke nice badireler atlatmıştır. En zor durumunda yedi düvele karşı verdiği mücadelelerden de büyük bir zaferle başarıyla çıkmıştır. Birilerinin karamsarlık tabloları çizdiği bir ortamda böylesine güzel bir mekanı açtıkları için Çetin ailesine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız ise, 1 hafta önce Şehzadeler ilçesinde göreve başladığını belirterek, böyle güzel bir mekanın açılışında bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek, Ege Çiftliğinin yeni mağazasını gezdi ve Çetin Zeytinciliğin leziz ürünlerini tattılar.