Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Manisa  Milletvekili İsmail Bilen, Şehzadeler Belediyesi’nin kardeş şehir Bosna Hersek’in Donji Vakuf kentinde bir süre önce incelemelerde bulunmuş ve Aktif Çocuk Parkı’nın açılışını yapmışlardı. Ben açılış gününü biliyordum. Sonra tatil sürecinde ne oldu bittiğini bilmediğim için Salı günü Şehzadeler Belediyesi’ne gittim.

Başkan Yardımcıları Ahmet Songüler ve Bilal Demir’le biraraya geldim. Encümen toplantısı bitince Başkan Ömer Faruk Çelik’le birlikte oldum. Ahmet Songüler ve Bilal Demir de vardı. Başkan Çelik Bosna Hersek’ten dönmüş, kendisinden ne olup bittiğini öğrendim. Bu arada açılış törenleri ile ligili gelişmeleri de Bilal Demir bana gönderdi.

Bosna Hersek’in Donji Vakuf kentinde şehrin tek çocuk oyun parkının açılışı Başkan Ömer Faruk Çelik, Manisa AK Parti Milletvekili İsmail Bilen, Donji Vakuf Belediye Başkanı Husa Sosiç ile birlikte yapmışlar. Halk da parkın açılış törenine büyük ilgi göstermiş.

Şehzadeler belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik törende Türklerin her zaman Boşnakların yanında olduğunu ifade ederek, “Ecdat yadigarı olan Bosna Hersek’te olmaktan ve birlikte yapmış olduğumuz bu güzel parkın açılışında bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.

Bugünkü bu anlamlı tören nedeni ile bizleri yalnız bırakmayan AK Parti Manisa Milletvekilimiz İsmail Bilen ve AK Parti Muğla eski Milletvekilimiz Nihat Öztürk’e çok teşekkür ediyorum. Bosna Hersek, Balkanlar ve Evlad-ı Fatihan yalnız değildir. Bizim sizlerle bir kader ve inanç birlikteliğimiz, ortak paydalarımız ve duygularımız var.

Avrupa’nın göbeğinde alçakla bir saldırıya maruz tutulduğunuzda da bizler yine sizin yanınızdaydık. O zamanlar yaşça küçük olmamıza rağmen, o zamanlar Türkiye’de düzenlediğimiz kermeslerin gelirlerini Boşnak Mücahitlere, Bilge Kral Aliya’nın askerlerine göndermek için çalıştık.

Yine Türkiye’den birçok mücahit, sizlere karşı yapılan bu alçakça soy kırıma karşı çıkmak için Bosna’ya geldiler. Benim öz amcamın oğlu da Bosna’ya gelerek Sırplara karşı Boşnaklarla beraber savaştı. Dün olduğu gibi bugünde kanımızla canımızla ve malımızla silerin yanınızdayız.

Kardeş şehrimiz olan Donji Vakuf’a yaptığımız ilk ziyarette burada yeterince çocuk oyun parkının olmadığı dikkatimi çekmişti. Değerli Başkanımız Hüso Susic’e buraya bir çocuk oyun parkı yapmak istediğimizi ilettim ve oda bunu memnuniyetle karşıladı.

Hızlı bir çalışma başlatarak Çocuk Oyun ekipmanları ile spor aletlerini Türkiye’den buraya yolladık ve montaj çalışmaları başladı. Çocuklarımız burada oyun oynarken gençlerimiz ve kadınlarda burada açık alanda rahatça spor yapabilecekler.

Bugün burada bu güzel parkta neşe içerisinde oynayan Boşnak çocuklar, yarınlarda büyük ve lider Bosna’nın liderleri olacaklar. Bu güzel parkımız, Bosna Hersek’in geleceği olan çocuklarımıza ve Donji Vakuf halkına hayırlı olsun” diye konuşmuş.

Manisa’dan Bosna Hersek Donji Vakuf kentine çocuk parkı yapan Şehzadeler Belediyesi ve Başkanı Ömer Faruk Çelik’e teşekkürlerimi sunarım.