Dünya ve Türkiye yeni yılı büyük coşku ile kutlarken korona tedbirlerini bir kenara koydu. Eğlenirken dileklerinde koronavirüssüz bir yıl vardı. Beklediğim gibi turizmde İstanbul, Antalya, Bodrum, Marmaris, Çeşme, Alaçatı ve İzmir’de otellerde doluluk oranları yüksekti. Sokak eğlenceleri de yılbaşı partilerinin adresi oldu. Taksim’de İzmir Konak’ta yılbaşı coşkusu meydanlara taştı. İzmir’de Cumhuriyet Meydanında DJ Suat Ateşdağlı’nın performansını binlerce kişi izledi. Çeşme Alaçatı’da Cengiz Kurtoğlu ve Gökçe hayranlarına unutulmaz bir yılbaşı gecesi yaşattılar. Manisa’da da yılbaşı programı yapan Taş Fabrika ve Giritligil Otellerindeki balo salonu ful çekti. Bendeniz Giritligil Oteldeki ve Ahmet Çiftçi’nin Dergahtaki yılbaşı eğlencelerini bir süre izledim.

2022’YE SANAT DÜNYASININ ÜNLÜLERİ SAHNEDE GİRDİ

Pandemi dönemi boyunca sahnelerden uzak kalan Tarkan 2022’de Mısır’daki Rixos Otelde sahne aldı. Hayranlarına müzik ziyafeti çekti. Bülent Ersoy Bolu Hilton’da, Ebru Gündeş Kıbrıs Concorde’da, Deniz Seki Selamis’te, Erol Evgin Merit Royal Otel’de Sevdan Olmasa şarkısı ile girerken Hülya Avşar İstanbul Yeni Gazinoda, Ajda Pekkan Günay Restoranda, Seda Sayan Yeniköy’de, Muazzez Ersoy Abant Palace Otelde, Ziynet Sali Antalya Royel Seginus Otelde sahne aldı. Kenan Doğulu Hatay’da “Tutamıyorum Zamanı” adlı şarkısı ile yeni yılın sağlık, mutluluk ve huzurlu geçmesi dileğinde bulundu. Milli Piyangonun 120 milyon liralık yılbaşı çekilişinin büyük ikramiyesi İzmir Konak’ta satılan 9876066 numaralı çeyrek bilete isabet etti.

GİRİTLİGİL OTEL’DE NACİ AKIN İLE YILBAŞI AKŞAMI

Yılbaşı gecesini karşılayacağımız Cuma akşamüstü her zaman olduğu gibi Söğütaltı Kahvesinde Çapala Mehmet, Zülfikar Gürcan ile oturup Avukat Mustafa Karakaş’ın sağlık durumunu konuşurken Zülfikar Gürcan “Mustafa yeni yılı Şehir Hastanesinde karşılayacak” dedi. Çapala Mehmet de yılbaşı programları yapan Taş Fabrika doluymuş dedi. Bir süre sonra eve gittim. Eşim Nermin Hanımın hazırladığı yemekleri yedim ve sonra Tanju Balatlı’yı aradım. Kendisine “Yılbaşında doluymuşsunuz” deyince “Evet” dedi. Bunun üzerine “Manisa’da yılbaşı kutlamalarının bir kısmını izleyeceğim, senden başlayayım” dedim. Tanju Balatlı “Bekliyorum başkan” dedi. Yılbaşı gecesi saat 21.00 sıralarında evden çıktım. Taş Fabrika’ya doğru gidiyorum telefonuma gelen mesajlara da bakıyorum. Bir baktım Naci Akın “Başkan Taş’ta seni bekliyoruz” mesajı ile karşılaştım. Manisa’nın Demirci ilçesinden Başkente uzanıp giden rahmetli Adalet Partisi Manisa Milletvekilliği yapan Atıf Akın’ın oğlu. Benim Ali Filizkan’ın 50 yıla yakın dostu. Naci Akın yılbaşı gecesi Manisa’da olduğunu belirten mesaj atıyor. Ben burada bir yanlışlık var dedim. Önce Giritligil Otel’e girdim. Salon doluydu. Tanju Balatlı’yı sordum. Burada dediler. Naci Akın da burada mı dedim. Evet eşi ile birlikte şu masada oturuyor dediler. Bunun üzerine baktım gerçekten 50 yıllık dostum Naci Akın eşi ile yılbaşı gecesini geçirmek için Giritligil Otel’in eğlence salonunda. Yanına gittim. Birbirimize sarıldık. Eşine “Benim 50 yıllık dostum” dedi. Bir süre birlikte oturduk. Kendisini yılbaşı gecesi Manisa’da görmekten mutlu oldum. Naci Akın artık Başkentten ayrılıp Eski Foça’ya yerleşme kararı almış buna da sevindim. Hiç olmazsa yaz aylarında Foça’nın deniz kenarında bir araya geliriz diye düşünüyorum. Yeni yıllarını kutladım. Tanju Balatlı ile Taş Fabrika’ya da uğradım her taraf dolu. Sahnede sanatçılar yeni yılı kutlamak için gelenleri eğlendirmeye çalışıyorlar. Tanju Balatlı kalmamı istedi. “Bu kadar yeter” deyip ayrıldım. Ahmet Çiftçi’nin Dergah’ına gittim. Çiftçi görev başındaydı. Yeni yıla kırmızı şarap içerek giriyordu. Ahmet Çiftçi’nin de yılbaşı programlı mekanının dolu olduğunu gördüm ve ayrıldım. Eve gelip televizyon kanallarını dolaşmaya başladım. Sibel Can’ın Şarkılar Bizi Söyler programını izlemeye başladım.

PALET’TE SAKALLI NUSRET VE YUSUF GÜLÜMSER GÖREV BAŞINDA

Yeni yıla girerken eş dost da arayıp yeni yılımı kutluyordu. Bodrum’dan Hasip Konday aradı. Yılbaşı gecesi Bodrum’un otellerinin dolu olduğunu söyledi. Hem de yeni yılımı kutladı. Yeme içme sektöründe 50 yılını geride bırakan Sakallı Nusret ve Yusuf Gülümser aradı “Babacığım yeni yılın kutlu olsun” dediler. Palet’i çalıştıran Yusuf Gülümser ve Sakallı Nusret “Başkanım görev başındayız. Program yapmadık. Müşterilerimize hizmet ediyoruz” dediler. Sakallı Nusret müşteriye hizmetten fırsat bulup işletmeci Yusuf Gülümser ile yılbaşı hatırası fotoğrafını bana attı. Yeni yıla böyle girdim.

HASAN ÇOKSÖYLER’YE

Uzun süredir benim balıklardan sorumlu devlet bakanım Hasan Çoksöyler Kuşadası Davutlar Güzelçamlı’da yaz kış oturuyordu. Birden bire bana haber vermeden Manisa’ya dönünce kendisine kırılmış konuşmuyordum. 2022’nin ilk gününde Çapala Mehmet ile Söğütaltı Kahvesinde yanıma geldi “Konuşacaklarım var” diyerek beni aldı. Zafer Ünal Parkının kafesine götürdü. Birer salep söyledi. Sonra dertlerini anlatmaya başladı. Bende salebimi içerken onu dinledim ve Hasan Çoksöyler ile normale döndük. Hasan Çoksöyler iyidir hoştur da Arnavut damarı vardır. Dediğim dediktir. Bu kışı Hasan Çoksöyler yeni yılda Manisa’da geçirecek. Sonrası Allah kerim.