Manisa sisli puslu acı günler geçiriyor. Koronavirüs her geçen gün vefat sayılarının artışı ile bizleri kaygılandırıyor. Celal Bayar Üniversitesinin Kadın Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faik Mümtaz Koyuncu’yu kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Bir süredir Covid-19 tedavisi gören değerli hocamız yaşam mücadelesini 66 yaşında kaybetti. Benim torun Ertuğrul’un da doktoruydu. Kendisi ile uzun süre tanışırdım. Kibar ve zarif bir kişiliğe sahip, üniversite ve Manisa’da sevilen bir bilim insanıydı. Evli ve iki çocuk babası Faik Mümtaz hocama Allahtan rahmet diler ailesine ve yakınlarına Celal Bayar Üniversitesi camiasına başsağlığı dilerim.

ERSAN ATILGAN’IN DURUMU İYİYE GİDİYOR

Manisa siyasetinin duayen isimlerinden Manisa iş dünyasında başarıları ile takdir edilen Belediye Başkanlığı yapan Ersan Atılgan’dan dün iyi haberler aldım. Koronavirüs tedavisini İzmir Karşıyaka Kent Hastanesinde gören sevgili Ersan abimizin sağlığının her geçen gün iyiye gittiğini helvacı Nihat Gül’ün oğlu Alp’ten öğrendim. Ersan Atılgan’ın çocukluk arkadaşı helvacı Nihat Gül her gün sağlığı ile ilgili durumu öğrenmek için Kent Hastanesi yöneticileri ve bizzat kendisi ile konuştuğu bilgisine ulaştım. Kuşadası Davutlar Güzelçamlı’da koronavirüsten kendini korumaya çalışan Hasan Çoksöyler’e duyurulur. Ersan Atılgan abimizin sağlığı her geçen gün iyiye gidiyor. Ersan abi bir an önce sağlığına kavuş yine Ali Filizkan, Aydın Besen, Hasan Çoksöyler ile Selimşahlar’daki üzüm işletmende seni ziyaret edelim. Özledik seni…

Koronavirüs tedbirlerine lütfen uyalım. Maskesiz sokağa çıkmayalım. Kalabalık cadde ve sokaklarda gezmeyelim.

Dünyada ve Türkiye’de can kaybı ve vakalardaki artışların önüne geçilemiyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca her gün alınan tedbirleri hastalığın seyir defterini bizlere açık yüreklikle anlatıyor. Bilimsel rakamları kamuoyuna paylaşıyor. Ama bizde her şeye karşıyım tavırları ile kendilerine gündem yaratmak, koronavirüs salgını ile meydana gelen ölüm ve vaka sayılarının doğru olmadığını yaymaya çalışanlar var. Toplumun psikolojisini bozmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Sonunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu şom ağızlara belgelerle çok güzel cevap verdi. Gerçi anlayana. Bunların çoğu tıp dalında kendilerini uzman sanan zavallılar. Bu ülke hepimizin. Aynı geminin içindeyiz. Bir şey olursa hepimize olacak. Koronavirüsten dünya kırılıyor. Amerika’nın da Rusya’nın da Avrupa’nın da bu hastalık karşısında nasıl çaresiz kaldığını biliyorum. Ülkemizde ilk görüldüğü anda devletimiz Sağlık Bakanlığı ve çalışanların üstün gayretleri ile koronavirüsle mücadele ediyor. İyi ki zamanında şehir hastaneleri yapılmış. Manisa’ya da yapanlardan da vesile olanlardan da Allah razı olsun diyorum. Manisa son zamanlarda vaka sayısı artan iller arasındaydı. Alınan yeni tedbirlerle vaka sayısının artışı önlendi. Ancak tedbiri elden bırakmayalım. Yazımı yazarken Kanber Ali Atabey’in de koronavirüsten öldüğü haberi geldi. Kendisi daha önce kalp ameliyatı geçirmiş, sağlık sorunları ile mücadele ettiği bilgisi vardı bende. Zeynel Balkız, koronadan öldü diyor Kanber Ali Atabey için. Ölüm hepimiz için geçerli. Ölenin arkasından konuşulmaz. Kanber Ali Atabey için Allah rahmet eylesin diyelim o kadar.

AŞI ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA TÜRKİYE’DE

Dünyayı ve ülkemizi kasıp kavuran koronavirüs salgından kurtulmanın yolunun aşı olduğu bilinci içinde olalım. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da bu hastalıkla aşının önemine değinerek “Ben de aşı olacağım” dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşının 11 Aralık günü geleceğini (yani bugün) söylemişti. Dün de üç veya dört günde aşının ülkemizde olacağını belirtti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın deyimi ile önümüzdeki hafta 50 milyon aşı ülkemize gelmiş olacak.

AŞI ÜCRETSİZ OLACAK

Aşı kampanyası başladığında vatandaşlarımıza bedelsiz verilecek ve başta Aile Sağlığı Merkezleri olmak üzere sağlık kuruluşlarında yapılacak. Aşı yapılan vatandaşlarımız sisteme kaydedilecek. Aşı 14-21 gün ara ile iki doz halinde uygulanacak. Bugüne kadar üç bin yedi yüz gönüllüye beş yüz bin civarında doz yapıldı. Önemli bir yan etkisi görülmedi. Aşı Sağlık Bakanlığından başlanacak ve 65 yaş üstü vatandaşlar ile şimdilik devam edecek görünüyor. Şu anda hamilelere ve çocuklara aşı yapılması düşünülmüyor. Önümüzdeki hafta aşı ile yatıp aşı ile kalkacağız.