Herkes adaleti arıyor. Kimisi yürüyor, kimisi konuşuyor, kimisi de kendini parçalıyor. Ama insanların istediği adaletin kendine göre şekillenmesi. Bu yüzden orta noktada buluşamıyoruz. Maalesef ki güçlünün haklı olduğu bir sisteme doğru gidiyor ülkemiz. Bu bağlamda ülke gündemimiz ve siyasette sıcak gelişmeler yaşandı. Kabinede yaşanan revizyon siyaset arenasını bir kez daha ısıttı. Adalet Bakanlığında görev değişikliği oldu. Abdülhamit Gül görevinden affını istedi. Yerine Bekir Bozdağ geldi. Ülkemiz için hayırlara vesile olsun. Bakalım kabinede yaşana değişikliklere yenileri eklenecek mi? Dedikodu çok. Zaman her şeyin ilacı misali bekleyip göreceğiz.

Ülke siyaseti böylesine hareketli iken Manisa’da da programlar yoğundu. Geçtiğimiz hafta Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Manisa programı kapsamında gazetecilerle bir araya geldi. Anemon otelde düzenlenen toplantıya, Manisa'daki gazete ve ajansların temsilcileri katıldı. Ben de toplantıya oğlum Gökhan ve Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Kadim Dostum Ali Filizkan ile katıldım. Çok güzel bir toplantı oldu. Şeref Malkoç tüm samimiyeti ile sorulan sorulara cevap verdi. Malkoç, burada yaptığı konuşmada, Kamu Denetçiliği Kurumunun bağımsız ve tarafsız bir kurum olduğunu vurguladı. Kurumun idareye yol gösteren ve dostane çözüm sunan da bir kurum olduğunu anlatan Malkoç, şöyle dedi: "Sadece karar vermekle kalmıyoruz, karardan önce ilgili bakanlıklarla ilgili kurumlarla görüşüyoruz. Karar verdikten sonra bu kararın takibini yapıyoruz. 25'e yakın milletvekilinin bize müracaatı var. Bunlar çeşitli konular ve kendi ilindeki sorunlar içeriyor. Bize göre yasama kapsamında olan konularda bile bize başvurabiliyorlar. Durumdan vazife çıkarmak iyi bir şey değil. 28 Şubat'ta bunu yaptılar ve bunu yapanların başına sıkıntılar geldi. Biz de kurum olarak yasal sınırlarımız içerisinde görev yapıyoruz." Ombudsmanlık kurumu çok önemli. Halkımız daha bunun önemi tam anlamış değil. Mahkemeye gitmeden maksimum 6 ayda sorununu bu kuruma başvurarak çözebilirsiniz. Yıllar geçtikçe bu kurumun daha da oturacağını düşünüyorum. Halkımızın bu konu hakkında bilinçlendirilmesi adına da bu toplantılar çok faydalı.

MALKOÇ’UN MANİSA TSO ZİYARETİ UZUN SÜRDÜ

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç Manisa ziyaretleri kapsamında birçok kurum ve kuruluşu ziyaret etti. Malkoç’un Manisa TSO ziyaretinin uzun süreli olduğunu öğrendim. Manisa TSO Başkanı Mehmet Yılmaz Karadenizli, Şeref Malkoç da Karadenizli haliyle sohbet uzun sürmüş. Ama Manisa’nın röntgeni çekmek açısından en doğru adrese gitti Şeref Malkoç. Başkan Mehmet Yılmaz Manisa’da ne oluyor ne bitiyor anlatmış kendisine. Öyle karda yürürüm izimi belli etmedim diyenlerin haberi olsun. Başkan Yılmaz bildiklerini net bir şekilde Şeref Malkoç’a anlatmış. Bakalım Şeref Malkoç’un Manisa ziyaretinin yansımaları ileri ki günlerde nasıl olacak?