Pazar günü Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney beldesinde 7 yıl sonra belediye başkanlığı ve ülkenin çeşitli mahallelerinde de muhtarlık seçimleri yapıldı. Seçim seçim diye yeri göğü inleten muhalefet deyim yerindeyse ağır bir darbe ile karşı karşıya kaldı. 2 bin 300 nüfuslu Güney beldesindeki seçimlerde bin 830 seçmenden bin 704’ü sandık başına gitti. Partilere göre oy dağılımı şöyle oldu: AK Parti 1021, Büyük Birlik Partisi 504, CHP 29, İYİ Parti 23, Gelecek Partisi 17, Yeniden Refah Partisi 7, Saadet Partisi 4, Türkiye Komünist Partisi 1. Başkanlık seçimin galibi AK Parti’nin adayı Erol Karabacak oldu. Elbette iki bin 300 nüfuslu küçük Güney beldesinde yapılan seçim genel seçim açısından bir ölçü olamaz ama Cumhur İttifakının ve destekçilerinin zaferi görünümünü de göz ardı edemeyiz. Oy oranlarına baktığımızda AK Parti seçimden %63,9 birinci parti çıkarken CHP’nin adayı Furkan Özkan %1,81’de kaldı. Bu seçim sonuçları erken seçim diye diye yeri göğü inleten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aynanın karşısına geçip hayal gördüğünü kabullenmelidir.

KILIÇDAROĞLU’NUN KARDEŞİ OLDUĞUM İÇİN KAYBETTİM

Pazar mahalle muhtarlığı seçimleri de ülke çapında bazı illerde yapıldı. Bunlardan biri de İzmir Tınaztepe Mahallesiydi. Bu mahallede muhtar adaylarından biri de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu’ydu. Rakibi Polat Tahir Kabataş’tı. Seçimi Celal Kılıçdaroğlu üç oyla kaybetti. İzmir’in Tınaztepe Mahallesi muhtarı Kabataş oldu. CHP’nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir Milletvekili kardeşi muhtarlık seçimine giriyor İzmir CHP örgütü genel başkanlarının kardeşini mahalle muhtarı seçilmesini sağlamıyorlar. Seçimi kaybeden Celal Kılıçdaroğlu üzüntüsünü attığı tweetlerde paylaşıyor. Bakın ne diyor “3 oyla seçimi kaybettim canlar. Aslında ben kaybetmedim mahalle kaybetti. Gerçek Kılıçdaroğlu hizmeti götürecektim mahalleye. Bazı seçmenler sen Kemal Beye benziyorsun. Sana oy vermeyiz dediler. Benim ne kabahatim var kader böyleymiş. Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi olmanın cezasını çektim”

Beyler ne seçimi olursa olsun kaybetmek çok koyar. Celal Kılıçdaroğlu’na da çok koymuş. Siyaset böyle bir şey.

BİRAZ RAHATSIZIM

Hafta sonu Aydın Besen ile İzmir Kordon’u gezmemden nazar değdi. Belimde biraz ağrı var. Manisa’nın bana göre en iyi tedavisini dost Ali yapar diyerek kendisini çağırdım. Güzel bir masaj yaptı “Yakı koy beline bir süre sonra geçer” dedi. Yeni dostlarımdan gazetelerimi her gün aldığım Erdoğan Esentaş bel ağrımın farkına varınca hemen eczaneye gitti yakı aldı. Birlikte belime yapıştırdım. Her şeyin başı sağlık gerisi hallediliyor. Eşim Nermin Hanım da iyileşti ama yine oğlum Gökmen tarafından doktor doktor gezdiriliyor. Eşim doktora gitmeyi seviyor ben ise mecburiyet karışışında gidiyorum. Bu arada Manisa’da halk ile temasımı sürdürüyorum. Bayram Ali Baylan’ın kuyumcu dükkanının önünde beni gören belediyelerin aldığı su parası ile soru yağmuruna tutuyorlar. Ben de “İzmir de iki katı alınıyor” diye soruları geçiştirmeye çalışıyorum. Dostum Bayram Ali Baylan bir yıl önce kaybettiği babasının hayrına Cuma günü saat 15.00’da kuyumcu dükkanı önünde tavuklu pilav dağıtacak bütün dostlarını davet ediyor. Dergah’ı işleten Ahmet Çiftçi aradı. Yanına gittim, dertli. Oturduk konuştuk. İnşallah saat 00.00’a kadar mekanların açılma kararının bir an önce çıkması konusunda hemfikir olduk. Yayladan kiraz getirmiş bu mevsimin en lezzetli kirazını tatmış oldum.

Eşim Nermin Hanımın bakımı ile iyileşmeye çalışıyorum derken eşimi Şehir Hastanesine yatırdık.