Fenerbahçe de Galatasaray da hafta içi mesaisinde kazandı. Fenerbahçe Hatay’da Galatasaray da İstanbul’da rakipleri Hatayspor ve Başakşehir’i yenerek Cumartesi gecesi oynanacak yılın derbi maçını keyifle bekliyorlar. Maçın hakemi FIFA kokartlı Cüneyt Çakır. Fenerlisi de Galatasaraylısı da dev maçı sabırsızlıkla beklerken ben bu maçın kesin favorisinin Fenerbahçe olduğu görüşündeyim. Başkan Ali Koç ne yapıp edip Fenerbahçe’yi şampiyon yapmak için kolları sıvamış rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş’ı ara transferde psikolojilerini bozdu. Mesut Özil ve İrfan Can’lı kadrosu ile iyi oynasa da oynamasa da Hakem Cüneyt Çakır’la Fenerbahçe göreceksiniz Galatasaray’ı derbide çatır çatır yenecek. Tersi olur mu umamıyorum.

HATAY’DA BALLI GALİBİYET

Salı günü gündüz Fenerbahçe Hatay’daydı. Gece de Galatasaray İstanbul’da Başakşehir’i bekliyordu. Oğlum Gökhan fanatik Galatasaraylı olarak “Fenerbahçe Hatay’da takılacak” diyordu. Ben de “Galatasaray’ın Başakşehir karşısında iyi kolay mı? Rıdvan Dilmen Başakşehir’in başına Fenerbahçeli Aykut Kocaman’ı getirdi” diyordum. Ege’de yağan yağışın şiddetinden evden çıkamaz durumda Hatay-Fenerbahçe maçını bekliyordum. Mesut Özil de kadroda yer alıyor. Fenerbahçe forması ile kahve içen İrfan Can derbiye saklandığı için yok. Fenerbahçe Beşiktaş’ın Trabzon mağlubiyeti ile yakaladığı liderlik koltuğu ile gittiği Hatay’da maçı 2-1 kazandığını izleyince “Galatasaray’ın yaptığı transferlere yazık. Bu ballı ve futbol şansının yanında olan Fenerbahçe’nin bahtı açık. Bu yılın şampiyonu Fenerbahçe” diye söylenmeye başladığım anda oğlum Gökhan aradı “Fenerbahçe nasıl kazandı. Kaleci Altay olmasa mağlup bile olurdu” dedi. Atı alan Üsküdar’ı geçmiş konuşuyor benim Galatasaraylı fanatik oğlum.

Fenerbahçe Hatay’da iyi oynamadı. Ecel terleri döktüğü Hatay’da kalesinde devleşen Altay sayesinde 3 puanı alırken liderlik koltuğunu da sağlamlaştırdı derbi maçına kadar. Fenerbahçe Thiam ile attığı ballı golle devreyi önde bitirdi. Hatay ikinci yarıda Fenerbahçe’yi abluka altına aldığı anda kalesinde devleşen Altay’ın kurtarışları ile skoru korurken 90 dakikadaki kontratakla Hataylı Billang meşin yuvarlağı kendi kalesine gönderince tribünde Başkan Ali Koç ve sahadaki sarı lacivertli futbolcular derin bir nefes alarak bugünü de kurtardık diye seviniyorlardı. Nasıl sevinmesinler bu gol olmasa 90+2’de enfes kurtarışlar yaparak takımını ayakta tutan kaleci Altay’ı Baupendra şık golü ile mağlup ediyor Hatay’ın golünü Fenerbahçe filelerinde havalandırıyordu. Dedik ya atı alan Üsküdar’ı geçti diye. Başkan Ali Koç “Mutlu geldik mutlu ayrılıyoruz” diyor. Daha ne istesin Fenerbahçe. Yeni çıktığı Süper Ligde harikalar yaratan Kadıköy’de 1 puan kaptırdığı Hatayspor’u deplasmanda 2 gol atarak geçmiş, 3 puanı cebine koymuş keyifle Galatasaray derbisini bekliyor. Fenerbahçe’nin bu galibiyetinden sonra kasvetli havanın yarattığı sıkıntının bir katını yüreğimde hissettim. Yapacak bir şey yok. Fenerbahçe’yi tebrik etmek gerek.

GALATASARAY DA MUSLERA İLE KAZANDI

Geçen yılın şampiyonu bu yılın sıkıntılı düşme hattının biraz üzerinde gezinen Hatay yenilgisi ile hocası Okan Buruk ile yollarını ayıran yerine Aykut Kocaman’ı getiren Başakşehir’i evinde ağırlayacak olan Galatasaray’ın işinin kolay olmayacağı içime doğmuştu. Oyuna iyi başlayan Galatasaray’dı. 20 dakika da Başakşehir ceza sahası içinde gol aradı. Bulamadı. Aykut Kocaman’ın defans ağırlıklı oyun sistemini bu maçta görüyorum. Kontratakla işi bitirmek isteyeceği belliydi. Galatasaray kendinden emin kazanacağım havasındaydı ama kazın ayağının hiç öyle olmadığını 22. dakikada gördük. Başakşehir bir geldi. Muslera bir kurtardı ve ardından penaltı kazandı. Başakşehir’in öne geçme şansı doğdu. Kalede Muslera bugüne kadar hiçbir penaltıyı kaçırmayan Giulano’nun vuruşunu kurtarıyordu. Asık suratım normale döndü. Bana göre maçın Galatasaray lehine kırılma anı bu andı. Devre böyle biter dediğimizde Donk’un mükemmel ortasına Onyekuru öyle bir kafa vurdu kaleci Mert seyretti. Galatasaray ilk yarıyı 1-0 önde kapatınca ikinci yarıda Galatasaray Donk ve yeni transferi Mısırlı Muhammet’in penaltıdan attığı gollerle Başakşehir’i geçerken Cumartesi gecesi oynanacak yeni yılın süper derbisini keyifle beklediğinin mesajını Fenerbahçe’ye bildiriyordu. Tekrar yazıyorum derbinin gerçek favorisi Fenerbahçe’dir. Bakmayın siz Fenerbahçe’nin kötü futbolla kazandığına. Cumartesi gecesi aslan kesilecektir Galatasaray karşısında ve maçı kazanmaya çalışacaktır. Bu Fener’i en kötü gününde bile yenemeyen Galatasaray’ın Fenerbahçe derbisinden iyi sonuç çıkaracağını umamıyorum. Çıkarırsa Şam’da kayısı olur.

NOT: Yarın Yunusemre ilçesinde başarılı hizmetler yapan Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin yaptıkları ve 2021 yılı hedeflerini açıkladığı basın toplantısını yazacağım.