'Zor şartlar altında, insanüstü bir gayret ve eşsiz bir fedakarlık örneği sergileyen sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için ne yapılsa haklarının ödenmeyeceğini' dile getiren Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrğat, bu fedakar emeğin, dünyada başka örneği olmadığını vurgulayarak, "Tüm çalışanlarımız için büyük önem arz eden sağlık kurumlarında kreş uygulamasının özellikle yeni hizmet binasına kavuşan hastanelerde bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz." dedi.
Yapımı tamamlanan Demirci Devlet hastanesi ile yakın zamanda hizmete girecek olan Soma Devlet hastanesinin yeni binalarında sağlık çalışanlarının çocukları için bir kreş planlanmamış olmasının hayal kırıklığına sebep olduğunu dile getiren İrğat, "Sağlık Bakanlığının Hastane projelerinde kreşe yer vermemesini anlamamız mümkün değildir. Elimizde imkan varken bu imkanları değerlendirmek zorunda olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Zira örnek olarak verebileceğimiz bu iki hastanede ilçe merkezine oldukça uzak bir mesafede yer almakta olup, çoğunluğu bayan olan çalışanların çocukları için bir kreşin olmaması sağlık personelimizin büyük umutlar içinde yapımını bitmesini beklediği bu hizmet binaları için hayal kırıklığına uğradıklarını bizlere iletmektedirler." diye konuştu.
Sendikalarının kreş talebini yılardır toplu sözleşme masasında, kurum idari kurul toplantılarında ve bakanlıkla yapılan görüşmelerde defalarca dile getirdiklerini aktaran İrğat, "Sağlık-Sen Genel Başkanımız Sayın Metin Memiş 2014 yılında sendikamız Sağlık-Sen tarafından düzenlene Ebeler ve Hemşireler günü dolayısı ile yapılan bir programda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan sağlık kurumlarında kreş açılmasını talep etmiştir. O dönem Başbakanımız olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın o toplantıda sağlık çalışanlarına yıpranma payı, lisans tamamlama hakkı müjdeleri ile birlikte sağlık kurumlarında kreş açılması müjdesini de vermiş ve Sağlık Bakanlığının valiliklere gönderdiği genelge ile bu sorunun da çözüme kavuşturulması istenmiştir. Dolayısıyla Sağlık kurumlarında kreş uygulaması, 24 saat esasına göre çalışan ve fedakarca görevlerini sürdüren sağlık çalışanları için önemli bir beklentidir. Bu beklenti karşısında bazı adımlar atılsa da sonuç alınamamıştır. Bakanlığımıza bağlı kurum ve kuruluşlar bünyesinde çocuk bakımevleri açılmasının, görevli personelin güvenli ve huzurlu bir iş ortamında ve azamî verimlilikte istihdamının temini bakımından haiz olduğu hükmü bulunmaktayken bu beklentinin karşılanmamasını anlayamıyoruz." ifadelerini kullandı.
İrğat açıklamalarını şöyle tamamladı:
"Yakın zamanda hizmete girecek olan Soma Devlet Hastanesinde sağlık hizmetinin sunumunda erişilecek olan fiziki kalitenin çalışanlara da yansıdığını belirtmekle beraber yeni hizmet binalarında kreş açılmasına yönelik çalışmaların memnuniyeti daha da artıracağını ifade etmek istiyoruz. Sağlık çalışanlarının aklı evdeki çocuklarında kalıyorsa, tahmin etmeliyiz ki bu verimli çalışmayı da olumsuz yönde etkileyecektir. Sağlık-Sen ailesi olarak, Sağlık çalışanlarını sorunları ve çözüm yolları aşamasında her zaman onların yanında yer almaya devam edeceğiz. Bu hak mücadelesinin elde edileceği güne kadar bu davayı sahiplenmeyi asla bırakmayacağız bu konudaki talebimizi yöneticilerimize tekrar iletiyor ve Kreş kazanımının da tüm sağlık tesislerimizde uygulanması için yapılacak olan çalışmaların takipçisi olmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyoruz."
Editör: TE Bilişim