Bu yıl 16'ncısı düzenlenen Direklerarası Seyirci Ödülleri Ege Tiyatroları Ödül Töreni Bornova Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Törende Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu da, ‘Ölüm ve Kız' oyunuyla En iyi Prodüksiyon dalında ödül kazandı.
16'ncı Direklerarası Seyirci Ödülleri Ege Tiyatroları Ödül Töreni, Bornova Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen törene, eski Kültür Bakanı Suat Çağlayan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Direklerarası Koordinatörü Ömer Şahinbaş, İzmir Tiyatroları Platformu Sözcüsü Bilgehan Oğuz, tiyatronun duayen sanatçıları, İzmir Devlet Tiyatroları eğitmenleri ve oyuncuları, jüri üyeleri ve ödül alan tiyatrolar katıldı. Sunuculuğunu Ümit Tunçağ'ın yaptığı ödül töreninde, Şehir Tiyatroları, genç yetenek, kadın oyuncu, yardımcı kadın oyuncu, erkek oyuncu, yönetmen, Ensemble (Canlandırmada Bütünlük) ve Direklerarası Seyircileri Jüri özel ödülüne layık görülen oyun ve oyuncular ödüllerini aldı. Açılış konuşmaları ile başlayan programda Aydın, Balıkesir, Bitlis, Denizli, Muğla gibi illerin arasında yer alan Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz ve Şehir Tiyatrosu oyuncuları Servet Şencel, Kaan Şensoy ve Harun Ovagülü temsil etti. Ödül töreninde Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun beğenilen oyunu ‘Ölüm ve Kız', En iyi Prodüksiyon dalında ödüle layık görüldü. Ödülünü Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz'e eski Kültür Bakanı Suat Çağlayan takdim etti.
BÜYÜK ONUR DUYUYORUM
Manisa Büyükşehir Belediyesi'ni temsil etmekten dolayı büyük onur duyduğunu belirten Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, "Manisa, 2 yıl önce Büyükşehir oldu. Küçük bir şehiriz ama büyüyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu olarak Manisa'nın tiyatro sevdalısı gençlerine hayallerine ulaşmalarında katkımız oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün bizlere desteğini esirgemiyor. Bu ödülü almaktan dolayı büyük gurur duyuyoruz. Onur duyduk. Beklemediğimiz bir ödüldü. Tiyatronun ışığının hiç sönmemesini diliyor ve umut ediyoruz. Emeği geçen ve bizleri bu ödüle layık gören herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım önümüzdeki yıl bu ödül törenini Manisa'da yaparız" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim