MANİSA'da, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer öncülüğünde biraraya gelen CHP'li kadınlar, AK Partili milletvekilleri tarafından Meclis'e sunulan ve cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren yasa teklifinin bulunduğu kağıtları yırtarak tepkilerini gösterdi.

Manisa'da CHP il örgütü, Meclis Genel Kurulu'ndan geçen cinsel istismar suçunda mağdurla failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren önergeyi, Demokrasi Meydanı'nda protesto etti. Meydana, önergenin yazılı olduğu pankartla gelen partililer, 'Tecavüzcüleri aklatmayacağız' sloganı attı. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de tecavüzün suç olduğunu ve hiçbir şekilde meşrulaştırılamayacağını söyledi. Biçer, "Bir kız çocuğunun yetiştin bir erkeğe peşkeş çekilmesi, hiçbir değerde, kültürde, dinde savunulamaz. Hiç kimse tecavüzcüsüyle evlenmeye zorlanamaz. Kadınlar bedenlerinin ve geleceklerinin tek sahibidir. Tek bir kız çocuğunu sizin iktidarınıza kurban etmeyeceğiz. Koruduğunuz bu yasalarda, teşvik ettiğiniz bu tecavüzcülerle birlikte ülkenin tüm kadınlarına hesap vereceksiniz. Bu yasa geri çekilene kadar bu yasaya karşı çıkmaya davet ediyorum" dedi.

Önergeyi tanımadıklarını ve hükümsüz olduğunu ifade eden CHP'li Biçer ve partililer hep birlikte önergenin yazılı olduğu kağıtları yırttı. Bir süre slogan atan partililer, ardından meydandan ayrıldı.

Editör: TE Bilişim