Fenerbahçe taraftarı olan çiftlik sahibi, buzağılardan erkek olan ikisine, tutkunu olduğu takımın futbolcularının isimlerini verdi.

Salihli'ye bağlı Durasıllı Mahallesi'nde büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan İsmail Kılcı'nın çiftlikte bulunan 'Ayşegül' isimli simental cinsi ineği, üçüz buzağı doğurdu. Fenerbahçe taraftarı olan çiftlik sahibi Kılcı, erkek buzağılardan birine 'Van Persie', diğerine 'Alex de Souza' ismini verirken; dişi olan buzağıya ise milli masa tenisçi 'Melek Hu'nun ismini koydu.

Simental cinsi ineklerin 2015'te Almanya'dan geldiğini ve şu anda çiftliğinde 140 büyükbaş hayvan olduğunu belirten Kılcı, "Kendimi bildim bileli büyükbaş hayvancılıkla uğraşıyorum. 2015 yılından buyana da çiftliğime Almanya'dan ithal edilen simental cinsi inek alıyorum. Çiftliğimde bulunan Ayşegül adlı ineğim geçtiğimiz hafta üçüz doğum yaptı. Koyu bir Fenerbahçeli olduğum için de erkek buzağılarıma Van Persie ile Alex de Souza ismini verdim. Dişi olan sevimli buzağımın ismi ise Melek Hu" dedi.

DÖRT BİNDE BİR

Veteriner hekim İbrahim Yüce ise "Bu tür doğumların olma ihtimali 4 binde birdir. Olsa bile ölüm oranı da çok yüksek. Ancak bu çiftlikte doğan üçüz buzağıların sağlık durumları oldukça iyi ve anneleri tarafından besleniyor" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim