Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında 1 askerin hayatını kaybettiği bin 49 askerin etkilendiği enfeksiyon ile ilgili tek kuvvetli şüphelinin hindi eti olduğunu söyledi.
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında 1 askerin hayatını kaybettiği bin 49 askerin etkilendiği enfeksiyon olayı ile ilgili son durumu açıkladı. Şüphelinin hindi eti olduğunu söyleyen Vali Güvençer, sudan alınan örneklerin temiz çıktığını belirterek, “Bir bakteriyel enfeksiyon yaşandı. Bu bakteriyel enfeksiyonun sebebi salmonella. Salmonellanın gıdadan ve sudan geçme ihtimali var. Suyla ilgili laboratuvar sonuçları geldi. Suda herhangi bir bakteriye rastlanmadı. Şu anda tek kuvvetli şüpheli gıda, orada tüketilen hindi eti. Bu laboratuvar sonuçları ile yüzde 100 kesinleşmedi. Gıdadan alınan numunelerle laboratuvar ortamında üretilen kültürleri bir şekilde çakıştırılması gerekiyormuş. Bir taraftan idari soruşturma için laboratuar tetkikleri devam ediyor, bir taraftan da sözleşmenin sürdürülüp sürdürülmeyeceği, cezalandırılıp cezalandırılmayacağı kısmı için ortada insan sağlığını tehdit eden bir hadise olduğu için, bir ölüm şüphesi olduğu için Cumhuriyet Savcılığınca ceza soruşturması tahkik ediliyor” diye konuştu.
Askeriyeye yemek veren firmanın sözleşmesinin feshedilmediğini sözlerine ekleyen Vali Güvençer, "Şu anda sözleşmesi feshedilmedi. Laboratuvar sonuçlarının kesinleşmesi bekleniyor" dedi.

Editör: TE Bilişim