Eğitimde personele çocuk gelişimi, öfke kontrolü, mevzuat, stresle baş etme yöntemlerinin yanı sıra çocuklarla empati kurulması öğretilecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürlüğü'ne bağlı il genelinde bulunan sevgi evlerindeki toplam 96 çocuk, birebir çalışan 48 personel 10 günlük hizmet içi eğitime alındı. Manisa İl Sağlık Müdürlüğü ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen 10 günlük eğitimler, Yunusemre İlçesi'ndeki Sosyal Hizmet Müdürlüğü bünyesinde salonda verilmeye başladı.

Eğitimlerin ilk gününe katılan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, kendi bünyelerinde devletin koruması altında kalan çocukların aile ortamındaymış gibi büyümesini sağlamanın en önemli görevleri olduğunu belirterek, bunu sağlayan personelin ise iyi eğitimli olması gerektiğini ifade etti. 10 günlük eğitimde çocuklar birebir muhatap olan personele çeşitli konularda eğitim vereceklerini dile getiren Konan, "Bu eğitimlerin içinde öfke kontrolü, stresle başa çıkmanın yolları, mevzuattaki yenilikler, çocuk gelişimi gibi konularda eğitimler verilecek. Ancak eğitimlerde en hassas noktamız empati olacak. Personelimize çocuklarla nasıl iyi empati kurabileceklerini öğreteceğiz. Bu çocuklar benimde çocuklarım olabilir? algısını oluşturmak. Mesela öfke kontrolünü örnek verelim. Bizim bünyemizdeki çocuklar ailesinden ayrı kaldığı için travma yaşamış çocuklardır. Bu çocuklarda bir takım öfke patlamaları olabilir. Davranışları normal olmayabilir. Böyle zamanda çocuğun ağzından kötü bir söz çıkabilir. İşte o anda görevli personelimiz öfkesine yenik düşmemesi gerekir. Bunu öğreteceğiz" diye konuştu.

Konan ayrıca, il genelinde merkezde 66, Akhisar İlçesi'nde 12 ve Turgutlu İlçesi'nde 18 çocuğa en iyi hizmeti verebilmek için büyük gayret gösterdiklerini ifade etti. Konan, eğitimler sonunda personele sertifika verileceğini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim