TFF 1. Lig'in 5. haftasında oynanan Ege derbisinde Manisaspor, sahasında Göztepe'ye 3-0 mağlup oldu. Maçın ardından teknik adamlar mücadeleyi değerlendirdi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Manisaspor Teknik Direktörü Koray Palaz, ilk yarıda iyi bir futbol ortaya koyduklarını belirterek, ikinci yarıda bu oyunu sürdüremediklerini söyledi. Palaz, "Bugün oyunun özellikle ilk yarısında doğru bir futbol stratejisi sahaya yansıttığımızı düşünüyorum. Özellikle rakibin kilit oyuncularını topla buluşturmayıp onların oyun stratejilerini engellemeye çalıştık. Bunun da ilk yarıda doğru defansif oyun anlayışıyla karşılığını aldığımızı düşünüyorum. İlk yarıda çok fazla üretken olamadık. İlk yarıya doğru bir kurgu içerisinde başladık. Gol yemedik. İlk yarıda ne kadar doğru şeyler yaptıysak, ikinci yarıda o kadar çok yanlışlarımız oldu. Bunun karşılığında da Göztepe takımı 3 gol buldu. Göztepe takımını tebrik ediyorum. Her iki kulübün geçmişten bu yana güzel ilişkileri var. Bu ilişkiler zedelenmedi" dedi.
Takımın başına geldiği 3 haftadan bu yana her maçta Manisaspor'un kalesinde 3'er gol gördüğüyle ilgili soruyu yanıtlayan Palaz, "Bizim şunu kabul etmemiz gerekiyor. Bu ligin formatında genelde önde çabuk oyuncular tercih ediliyor. Biz buna oyun mantalitemizde karşılık veremiyoruz. Geldiğimiz günden beri 3'er tane gol yedik. Bununla ilgili önlemler alıyoruz. Bunun karşılığını ilk yarıda aldık ama ikinci yarıda yapamadık. Ciddi efor sarf ediyorlar. Mutlaka bunların karşılığını alacağız. İstediğimiz oyun mantalitesini sahaya yerleştirmek hemen olmuyor" şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim