Yetkililerden bilgi alan Baybatur, hastanenin Ocak 2018'de açılacağını açıkladı.

AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur, beraberindeki AK Parti İl Başkan Vekili Cüneyt Kamal, Şehzadeler Belediye Başkan Vekili İbrahim Onaylı, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Korkmaz, Sağlık Müdürü Dr. Hakan Bayrakçı, Halk Sağlığı Müdürü Engin Yıldırım, Proje Müdürü Akay Bulut ve partililerle birlikte yapımı süren Manisa Şehir Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Baybatur, inşaatı gecikmeli olarak başlayan hastanedeki süreç hakkında yüklenici firma yetkililerinden, teknik donanımı hakkında ise Dr. Ayhan Korkmaz ve Dr. Hakan Bayrakçı'dan bilgi aldı.

Burada açıklama da yapan Murat Baybatur, "Şehir hastanesinin inşaatı teknik nedenlerle gecikmeli başlamıştı. Fakat gördük ki hastanemizin en kısa sürede tamamlanması için yüklenici firma, kurumlarımız ve yetkililerimiz tüm gayretleriyle çalışıyorlar. Bu mevsimde, hava şartlarının olumsuz olduğu dönemde 600 işçi inşaatta çalışıyor. Havalar düzelince bu sayı 900'e çıkacak. Bu hastane bizim prestij projemizdi. Cumhurbaşkanımızın da 'rüyam' diye ifade ettiği bir projedir. Mersin'de yapılan şehir hastanesi açıldı, diğer illerdekilerin yapımı sürüyor, inşaatlar hızla yükseliyor. Cumhurbaşkanımızın millete hizmet noktasındaki rüyası Manisa'da da gerçek oluyor. İnşaat başlamadan önce muhalefet bu projeyle ilgili çok şey söyledi. Bugün görüyoruz ki lüks bir otel konforunda, bir alışveriş merkezi gibi sosyal alanları otoparkı olan muazzam bir hastane yükseliyor. Manisa'dan başka illere hasta sevkine son vermenin yanında Manisa'nın sağlık turizmine de katkısı olacağını düşündüğümüz şehir hastanesi Ocak 2018'de halkımızın hizmetine açılacak" dedi. 570 yatak kapasiteli Manisa Şehir Hastanesinin 450 milyon TL'ye mal olması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim