Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşların hastanede sıra beklememesi için internet üzerinden randevu almasını sağlayan Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS)'den istenilen sonuç alınamadı. Vatandaşlar sistem üzerinden randevu almasına rağmen poliklinik kapılarında beklerken, sendikacılara göre aksamaların sebebi öncelikli hastalar.
MHRS'den randevu almasına rağmen yarım saate yakın bir süre muayene sırası geciken hastalar, sorunun çözülmesi için Sağlık Bakanlığı'ndan hamla beklediklerini ifade etti.
ÖNCELİKLİ HASTALAR KRİTİK NOKTA
Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Rıtvan Mutlu, poliklinik sıralarında yaşanan aksaklığın temelinde öncelikli hastalar olduğunu söyledi.
Mutlu, "MHRS'den randevu almasına rağmen 10 dakika ile yarım saat arasında muayene olmak için bekleyen hastaların şikayetlerini biz de çokça alıyoruz. Ama bu yaşanan sıkıntının sağlık personelimizle bir ilgisinin olmadığı bilinmeli. Vatandaşlardan bu konuya yönelik çok soru geliyor. Bazen 60 yaş üstü, bazen de engelli ve öncelikli hastalarımız doğal olarak muayene sırası beklemeden polikliniğe giriyor. Bazen de hastaların muayene süresi nedeniyle aksaklıklar yaşanabiliyor" dedi.
SAĞLIK BAKANLIĞI KONUYA EL ATACAK
Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Rıtvan Mutlu, aksamalarla ilgili Sağlık Bakanlığı'nın çalışmalar yaptığını belirterek, "Vatandaşlarımızın talepleri üzerine Sağlık Bakanlığı, MHRS ile poliklinik arasında yaşanan sorunun çözülmesi için çalışmalar yapıyor. Sağlık Bakanlığı bu konuya el atacak" ifadelerini kullandı.
ÖZEL HABER BERFİN ADICAN
Editör: TE Bilişim