Alınan karara göre üzüm kesimi 52,5 TL, kelter taşıma 80 TL olarak belirlenirken işçi başına dayıbaşlarına 5 TL ödeme yapılacağı öğrenildi.
Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde 2017 yılı işçi ücretleri toplantısı Sarıgöl Ziraat Odası Toplantı salonunda İlçe Kaymakamı Çetin Kılınç başkanlığında toplanarak karara bağlandı.
Yapılan toplantı sonrasında uygulamaya başlanacak olan işçi ücretlerini açıklayan Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "Sarıgöl’de 2017 yılı tarım işçileri yevmiyelerini belirleme toplantısını paydaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirdik. Yapılan toplantıda alınan kararların 3 Haziran 2017 tarihinden uygulaması kararlaştırıldı. Buna göre Sarıgöl’de sofralık yaş iç piyasa üzüm işçilerinin çalışma alanları ve ücretleri şöyle belirlendi: üzüm kesimi: 52.50 TL, üzüm kelter taşıma ücreti: 80 TL, üzüm kasalama: 57.50 TL, yükleme: 95 TL, üzüm bandırma işçiliği: 95 TL. Bu fiyatlara ayrıca işçi başına 5 TL dayıbaşı ücreti de eklenecektir." dedi.
Belirlenen tarım işçi ücretlerinden ayrı ücret alan işçi dayıbaşlarının üreticiler tarafından Ziraat Odasına bildirilmesini de isteyen Ülgen, "Belirlenen tarım işçileri ücretlerinden farklı olarak ücret talep eden işçi dayıbaşlarının ihbar edilmelidir. Bu arada, yaprak açma, üzüm seçme ve uç kesim yevmiyesi de 52.50 TL. Yevmiye dışı çalışan tarım işçilerinde kadınlar için saati 7 TL, erkek işçiler için saati 10 TL olarak karar alındı. Tarım işçilerinin günlük çalışma saatleri 8 saat olarak karar alındı. Belirlenen fiyatlar kararla SGK ile İş sağlığı ve güvenliği kanununa uygun işçi çalıştırılmasına karar alındı.
Editör: TE Bilişim