Manisa'nın seçilmiş 9 milletvekiline üzerlerine kayıtlı mal varlığını sorduk. Kanun gereği Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne beyan yapan 9 milletvekilinden yalnızca 4'ü mal varlığını kamuoyuyla paylaştı. CHP'li milletvekillerinin tamamı mal varlığını kamuoyuna açıklarken, AK Parti milletvekillerinden de yalnızca Selçuk Özdağ şeffaf oldu.
3628 sayılı Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu'nda yer alan Mal Beyanı Yönetmeliği'ne göre seçilen her milletvekili, mal varlığını Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na kapalı bir zarf içerisinde sunmak zorunda. Türkiye'de milletvekillerinin büyük bir çoğunluğu TBMM'ye sunduklarını mal varlığını basınla paylaşmaktan çekiniyor.
MANİSA'DAKİ 9 MİLLETVEKİLİNDEN YALNIZCA 4'Ü ŞEFFAF
Manisa'da seçilmiş 9 milletvekiline ‘Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne beyan ettiğiniz mal varlığınızı kamuoyuyla paylaşmak ister misiniz' sorusunu yönelttik. 9 milletvekilinden yalnızca 4'ü mal varlığını açıkça paylaştı.
CHP'Lİ VEKİLLERİN TAMAMI MAL VARLIĞINI AÇIKLADI
Manisa'da Cumhuriyet Halk Partisi'nden seçilen Özgür Özel, Mazlum Nurlu ve Tur Yıldız Biçer şeffaflık ilkesine uyarak mal varlığını basınla paylaştı.
CHP'Lİ NURLU'NUN MAL VARLIĞI
CHP Manisa Milletvekili Avukat Mazlum Nurlu, mesleğinin yanı sıra ailesiyle birlikte tarımsal faaliyetlerle uğraştığını söyledi. Nurlu, tüm CHP'li milletvekillerinin dürüstlük taahhütnamesi imzaladığını ifade etti.
CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu'nun mal varlığı şöyle, "350 dönüm tarla ve bağ, eşine ve kendisine ait 2 araba, üzerine kayıtlı 2 traktör, bir avukatlık bürosu, bir kısmı babasından kalan 5 farklı bölgede arsa"
Öte yandan CHP'li Nurlu'nun 500 bin TL'si tarımsal olmak üzere 600 bin TL kredi borcu var.
ÖZGÜR ÖZEL MAL VARLIĞINI AÇIKLAYAN İSİMLERDEN
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel de, her seçimde mal varlığını kamuoyuyla paylaşan isimlerden. 1 Kasım seçimleri sonrası açıklama yapan CHP'li Özel'in mal varlığı şu şekilde: "60 bin değerinde bina, takas+40 bin TL tutarında bina, 50 bin TL tutarında bir bina, 1/5000 hisse değerli bir kooperatif, Renault 2011 model 73 bin TL ve 2013 model Opel marka 43 bin TL değerinde iki otomobil"
CHP'li Özel ayrıca, üzerine kayıtlı malların değerlerinin alındığı zamana göre beyan edildiğini kaydetti.
CHP'Lİ BİÇER'İN MAL VARLIĞI
CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'in mal varlığı şu şekilde: "Bir adet konut, Muradiye'de 300 bin TL ve 20 bin TL değerinde arazi, Horozköy'de biri 3 bin 300 TL değerinde olmak üzere 2 arazi, bir adet Nissan ve bir adet BMW olmak üzere 2 otomobil"
AK PARTİLİ VEKİLLERİN YALNIZCA 1 TANESİ MAL BEYANINI PAYLAŞTI
Telefonla iletişim sağladığımız AK Parti Manisa Milletvekilleri'nden mal varlığı konusunda tek şeffaf davranan isim Selçuk Özdağ oldu. Gerek kendileri, gerek danışmanlarını, gerekse TBMM'deki ofisleriyle iletişime geçtiğimiz diğer milletvekilleri mal beyanını kamuoyuyla paylaşmak istemedi.
UĞUR AYDEMİR, "BENİM MALIM KİMSEYİ İLGİLENDİRMEZ"
AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ise üzerine kayıtlı mal beyanını kamuoyuyla paylaşmak istemediğini belirterek, "Ben kimsenin malını merak etmiyorum, kimse de benimkini merak etmesin" ifadelerini kullandı.
AK PARTİ'DE MAL VARLIĞINI AÇIKLAYAN TEK MİLLETVEKİLİ SELÇUK ÖZDAĞ
Kamuoyuyla üzerine kayıtlı mal varlığını paylaşan tek AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın ise beyanı şöyle, "Ankara'da 20 yıl önce alınan bir kooperatif ev, milletvekili olduğu dönemle kredi çekip ve annesinin sattığı 2 evin parası birleştirilerek alınan 280 bin TL'lik ev ve bir araba, üniversitede çalışırken Muğla merkezde küçük, yaklaşık değeri 10 bin TL'ye alınan toplam 40 bin TL'lik 4 arsa"
Selçuk Özdağ mal beyanı sonrası yaptığı açıklamada, "Üzerime kayıtlı malların bir çoğunu milletvekilliğim öncesinde aldım. Bunun dışında bir emekli maaşım ve milletvekili maaşımla geçiniyorum" ifadelerini kullandı.
ÖZEL HABER BERFİN ADICAN
Editör: TE Bilişim