Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen kongrede Manisa Büyükşehir Belediyespor başkanlığına seçilen Mevlüt Aktan, yönetimiyle birlikte Manisa ve İzmir’den spor muhabirleriyle iftarda bir araya geldi.
“HEDEFİMİZ BU YIL ŞAMPİYON OLMAK"
Yemekte konuşan Başkan Mevlüt Aktan, yaptığı konuşmada “10 gün önce göreve geldik.Manisa Büyükşehir Belediyespor kulübünün bir misyonu ve felsefesi var. 1.5 milyon kişiye hitap ediyoruz. Bunun yükünü çok iyi biliyoruz. 14 branşta faaliyet gösteriyoruz. 750’ye yakın lisanslı, 3 bine yakın sporcumuz var. Altyapıya nasıl önem veririz diye Altınordu kulübüne, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’le birlikte ziyarette bulunduk. Tesisleşme adına neler yapabiliriz diye incelemelerde bulunduk. Çalışmalarımız devam edecek. Yeni projelerimiz var. Başkanımızın sözü var. Profesyonel iki branşımız var. Futbol ve voleybol. Voleybolda 2 yıldır play-off’tan geri döndük bu yıl çıkmak hedefimiz. Çalışmalarımızı ona göre yapıyoruz.”
“YENİ BİR SAYFA AÇIYORUZ”
Futbolla ilgili söylenecek çok şey var. Yapılan bazı hatalar var. Yeni bir anlayış ortaya koymak istiyoruz. Çok futbolcunun gidip gelmesi, iskelet kadro oluşturamamak bir hata. Geçtiğimiz yıl düşmekten kurtulduk. Bu yıl play-off’tan döndük. Kaleci konusunda sıkıntı yaşadık. İyi bir kalecimiz olsa sorun yaşamazdık. Yeni bir sayfa açıyoruz. Hep birlikte açacağız. Yeni bir heyecan olacak. Bazı şeylerden ders çıkaracağız. İleriye dönük yapılanacağız. Bugünün değil yarının takımını oluşturacağız.” dedi.
Aktan, konuşmasının ardından basın mensuplarından gelen soruları kabul etti. Aktan gelen sportif direktör sorusuna, “Manisalı bir arkadaşımız olursa çalışabiliriz. Şu an için böyle bir düşüncemiz yok.” dedi.
“UMUT KAYA İLE ANLAŞTIK”
Umut Kaya’nın önce Bodrumspor’a, ardından da Manisa Büyükşehir Belediyespor’a imza attığı iddialarını yanıtlayan Aktan, “O görüntü Bodrumspor’a imza attığının görüntüsü değil. Para için bizi seçmedi. Kendisi bizi aradı ve ilgilenip ilgilenmediğimizi sordu. Kendisinin bizi tercih etmesinden kaynaklı. Çok da fazla para vermedik. İnsanların kafası karışmasın. Kendisiyle anlaştık ve yeni sezonda Büyükşehir Belediyespor forması giyecek.” ifadelerini kullandı.
“TRANSFERLERİMİZ DEVAM EDECEK”
Transfer soruları üzerine konuşan Başkan Aktan, “İsim veremem. Ancak önümüzdeki günlerde 6-7 futbolcuyla daha sözleşme imzalayacağız. Bu sene bir yol belirledik. Birkaç istisna hariç belli yaşın üstündeki futbolcuları almıyoruz. Bir üst ligden futbolcu alıyoruz. Bunları geçmişten ders aldığımız için yapıyoruz. Bir üst lige çıktığımızda birkaç takviyeyle lige devam etmek istiyoruz. Biz bir üst lige çıkacağız. Bu lige yakışmıyoruz. Hem takım hem tesis olarak.” şeklinde konuştu.
“BÜYÜK PARALAR HARCAMADIK”
Çok para harcandığı iddialarına da açıklık getiren Başkan Aktan, bu konuda şunları söyledi: “Çok büyük paralar falan harcanmadı. Ortalamalara bakın göreceksiniz. Cengiz Ergün’ün olduğu yerde çok para harcanmaz. Tabi ki bu sene bütçemiz daha fazla olacak. Çünkü 2. Lig kadrosu kuruyoruz. Ama abartıldığı kadar para harcanmadı. 2. Lig’in en iyi adamlarını almak kolay olmuyor. Bazı fedakarlıklar yapmak zorundayız.”

PERSONEL GÖNDERME YETKİSİ BENDE DEĞİL

Manisa Büyükşehir Belediye Spor Teknik Direktörü Levent Devrim ise yaptığı konuşmada takıma genç oyuncular takviye etmek istediklerini ve 10’a yakın transfer yapacaklarını söyledi. Geçtiğimiz günlerde basında yer alan bazı yazılara da değinen Devrim, “Bir takım yazılar görüyoruz. Tabi ki sizin göreviniz yazacaksınız. Bilmelisiniz ki ben Doğu hariç tüm bölgelerde takım çalıştırdım. Telefonum 24 saat açık. Beni arayıp yanıt alamazsınız istediğinizi yazın. Benim ağzımdan duymadığınız hiçbir şeye itibar etmeyin. Konuyla ilgili kulübümüz gerekli açıklamayı yaptı. Arkadaşlar kulüpten personel gönderme yetkisi bende değil, haddime de değildir. Mutlaka duymuşsunuzdur gidenler Manisalı, ama gelenler de Manisalı. Kulübü geldiğim günden bu yana teknik direktörcülük oynamadım. Oradaki insanlar herşeyi hak eden insanlandır. Benim önceliğimde her zaman personel vardır. Onlar emekçidir. Lütfen öğrenmek istediğiniz bir şey olursa bana sorun. Kapım sizlere her zaman açık” dedi.


“MANİSASPOR KİMSENİN BABASININ MALI DEĞİL”
Yönetim olarak Manisaspor’a bakış açısı hakkında da konuşan Aktan, “Bir yıl önce normal olmayan şartlarda yarışa girdik. Borçlu alıp temize çıkaracağız dedik. Eski günlerinde döndüreceğiz dedik. Ama kongrede olanlar ortada. Çok eşit olmayan şartlarda bir seçime girdik. Şuan Manisaspor’un ne durumda olduğu, nasıl yönetildiği biliniyor. Ben Manisaspor’un 17 yıllık kongre üyesiyim. Maçlarına gittiğim bir kulüp. Damdan düşen biri değilim. Yapacaklarımı tek başıma yapmayacaktım. Büyükşehir Belediye Başkanımızın da desteğiyle bu borçlar temizlenecekti. Ama bize fırsat vermediler. Şeffaf bir yönetim yok. Günü kurtarmak için yapılan hiçbir şeyden sonuç çıkmıyor. Emin adımlarla, kulübün yapısını bozmadan, topçular da bizden giderken talep görecek şekilde bir sistem oluşturmaya çalışıyoruz. Ancak Manisaspor’da bunların hiçbiri yok. Bu nedenle kimse kulübe sahip çıkmak istemiyor. Para vereceksiniz, nereye gideceği belli değil. Bundan önce direkt topçulara para vermeye çalıştık o da olmadı. Manisaspor bu kentin değeridir, birlikte işbirliği yapalım. Bu diyaloglara girebilelim. Ama karşınızda kimin olduğu, kiminle muhatap olduğunuz çok önemli. Kimseye ön yargılı değiliz. Orası Manisaspor kulübü, kimsenin babasının malı değil.”
“BASKETBOL TAKIMI ALMA DÜŞÜNCEMİZ VAR”
Manisa’da basketbol takımının eksik olduğu konusunda soruya yanıt veren Başkan Aktan, “Basketbolla ilgili Manisa olarak hiçbir faaliyet yok. Eksikliğini hissettik. Bugün de bir görüşme yapıldı. Bizim genç takımımız var, profesyonel takım olması talebine kayıtsız kalmadık. 2. Lig’de bir takım vardı ve lige çıkmayacaklardı. 3 arkadaşımızı görevlendirdik. Kulübü satın almayı düşündük. Direkt 2 Lig’den başlamak için. Orkun, Hakan ve Gökmen Bey gidip görüştü. Takımla görüşme aşamasındayız. Bir yerde uzlaşabilirsek almayı düşünüyoruz.” dedi.
Başkan Aktan, görüşülen takımın Gelişim Koleji olduğunu bildirdi. Aktan, kulüp yetkililerinin 1.4 milyon TL talep ettiklerini aktardı.

 

 

Editör: TE Bilişim