Türk Kızılayı Manisa Şubesi'nde düzenlenen uğurlama törenine; Türk Kızılayı Genel Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Yurdabekçi, Türk Kızılayı Manisa Şube Başkanı Cemal Kahraman, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Kemal Koçkaya, yurtlarda kalan üniversiteli öğrenciler ve Kızılay gönüllüleri katıldı. Türk Kızılayı Manisa Şube Başkanı Cemal Kahraman, "Kredi ve Yurtlar Kurumunun hazırladığı yardım malzemeleri arasında 795 paket gıda malzemesi, 197 giyecek paketi, 29 mutfak paketi, 77 temizlik paketi, 150 de battaniye bulunmaktadır. Manisa şubesi olarak da biz TIR'ımızı kendi bütçemizle hazırladık ve Halep'e Kızılaycılara göndereceğiz" dedi.

Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Yurdabekçi ise kampanyanın Kredi Yurtlar Kurumu ve Türk Kızılayı tarafından yürütüldüğünü dile getirerek, "Bu kampanya Türkiye genelinde tüm illerde devam ediyor. Bu TIR bugün hareket ederek Cilvegözü sınır kapısına gidecek. Kızılay iyi ki var, sizler iyi ki varsınız. Bunun gibi faaliyetleri her zaman gönülden fahri olarak yapmaya gayret ediyoruz. 7/24 memleketimizin, milletimizin hizmetindeyiz" diye konuştu.

Kredi Yurtlar Kurumu Manisa İl Müdürü Kemal Koçkaya ise üniversite öğrencilerinin duyarlı bir davranış sergilediğini söyledi. Koçkaya, "Bu kredi yurtlar kurumunda bulunan öğrencilerin topladığı bir yardım. Öğrencilerimiz bazen harçlıklarından biriktirdi, bazen esnafı gezerek yardımı topladı. Bu önemli bir olaydır. Üniversite öğrenciliğinde paranın ne kadar kıymetli olduğunu ve ne kadar çok gerektiğini herkes biliyor. Öğrencilerimiz bu konuda büyük bir fedakarlık yaptılar" dedi.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde bir TIR yardım malzemesi Halep'e ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

Editör: TE Bilişim