MANİSA'DA Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası ortaklığında ‘Ekonomi Zirvesi' düzenlendi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Bülent Koşmaz Hizmet Binası Konferans Salonu'nda Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in başkanlığında gerçekleşen zirveye Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ile birlikte Vali Yardımcıları Hüseyin Karameşe, Ünal Çakıcı, İl Jandarma Komutanı J.Alp.Özcan Kaplan, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, kurum müdürleri, Manisa İli Oda ve Borsa Başkanları, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hasan Geriter, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ve Manisa iş dünyasının temsilcileri katıldı.
Manisa ekonomisindeki son durumun masaya yatırıldığı toplantının açılışında konuşan Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, 2016 yılının zor bir yıl olarak geride kaldığını belirtti.
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil yaptığı konuşmada, Manisa'nın tarım ve sanayinin bir arada yürüdüğü bir il olduğuna dikkat çekti. Erbil sözlerine şöyle devam etti: "2016 yılında İhracatta Türkiye 7.'si olduk. beyaz eşya, elektronik ve tütün imalat sektörlerinde Türkiye' de ilk 3'teyiz. Tarımsal üretim bakımından da çekirdeksiz kuru üzüm başta olmak üzere Türkiye'de birçok tarımsal üründe üretim ve ihracatta ilk 3'teyiz. Manisa Ekonomi Zirvesinin bir gelenek olarak kapsam ve içerik açısından da zenginleşerek devam etmesini arzu ediyoruz. Her kim kendi alanında ne sorunla karşılaşıyorsa yada daha güzel bir Manisa için ne fikri önerisi varsa Sayın Valimizin huzurlarında dile getirsin. Güçlü, büyük ve müreffeh bir Türkiye hepimizin ortak sevdası."
Manisa ekonomisini ele almak için böyle bir zirvenin düzenlendiğini kaydeden Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, bunun sürdürülebilir olması gerektiğini vurguladı. Manisa'nın bir tarım kenti olduğunu kaydeden Vali Güvençer, sadece 2016 yılında ürün olarak Türk ekonomisine, şehir ekonomisine yarattığı katma değerin 9 milyar TL olduğunu vurgulayarak, bunun diğer bölümlerle birleştirildiğinde iki katına çıktığını belirtti. Manisa'nın tarım şehri olmasının yanında endüstri, enerji şehri de olduğunu ifade eden Güvençer, Manisa'nın enerji potansiyelini biraz daha ön plana çıkarmak gerektiğini dile getirdi.
Manisa'nın 2016 yılını her şeye rağmen iyi geçirdiğini belirten Güvençer, "Şimdi önümüzde 2018, 2019, 2023, 2053, 2071 hedeflerimiz var. Bu hedeflere ulaşabilmek için üzerimize düşeni yapmalıyız. Manisa olarak 2017 yılında 25 bin kişiye sağlamalıyız. Yeni yatırımlar yapacağız. Zayıf olan hizmet sektörünü geliştirerek istihdam alanları oluşturacağız. Bunları hep birlikte geçirirsek bizim için 25 bin istihdam hedefi küçük bile kalabilir. Manisa OSB gelişecek. Turgutlu, Salihli ve Akhisar'da yatırımcı bolluğumuz var. Manisa'yı Ege Bölgesi'nde lojistik merkez olma yolunda gayret edeceğiz. Savunma sanayini de içinde barından ileri teknoloji için adım atmalıyız." diye konuştu.
Toplantının son bölümünde ise Manisalı işadamları Manisa ekonomisi hakkında görüşlerini düşüncülerini ve önerilerini söz alarak dile getirirken, iş hayatında karşılaştıkları bürokratik sorunları da ilgili kurum müdürlerine ilettiler. Haber Merkezi



Editör: TE Bilişim