2013 yılından bu yana Manisa'da 18 kadın, eşleri ve sevgilileri tarafından hunharca öldürülürken, 5 katil müebbet, 7 katil ağırlaştırılmış müebbet, 1 katil ise 20 yıl hapis cezası aldı. Öldürülen kadınlardan 2'sinin davası hala daha başlamamışken, 2'sinin davası hala daha devam ediyor.
Tüm dünyanın kanayan yarası olan kadın cinayeti ve cinsel istismar vakalarının gölgesinde kutlanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde, 2013 yılından bu yana Manisa'da işlenen kadın cinayetlerinin acı tablosu ortaya çıktı.
4 YILDA 18 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa İl Temsilciliği verilerine göre, 2013 yılından bu yana 18 kadın, eşi, boşanmak istediği eşi ve eski sevgilisi tarafından canice öldürüldü.
SOKAK ORTASINDA ÖLDÜRÜLDÜ
7 Mart 2013 tarihinde Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 38 yaşındaki Gülcan Çelen, eşi M. Çelen ile tartışmış ve sokak ortasında 3 yerinden bıçaklanarak öldürülmüştü.
Manisa Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Gülcan Çelen'in kocası M. Çelen, müebbet hapse çarptırıldı.
19 YAŞINDA ESKİ EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ
1 Nisan 2013 tarihinde Akhisar'da 19 yaşındaki Gülşah Kurban, boşandığı eşi M.G tarafından boğularak öldürülmüştü.
Akhisar Adliyesi'nde devam eden mahkemede M.G, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.
11 YERİNDEN BIÇAKLANDI
12 Nisan 2013 tarihinde 32 yaşındaki Fethiye Gökçen, boşanmak istediği kocası A. Gökçen tarafından Manisa Otogarı kavşağında 11 yerinden bıçaklanarak öldürüldü.
Fethiye Gökçen davasında katil A. Gökçen, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
ÖLDÜRÜLDÜĞÜNDE 8 AYLIK HAMİLEYDİ
17 Mayıs 2014 tarihinde Manisa'da 8 aylık hamile ve bir çocuk annesi Burcu Çapar, eşi S. Çapar tarafından 4 yaşındaki kızının gözleri önünde döverek öldürüldü.
İfadesinde ‘öldürmek istemedim' dese de S. Çapar, canavarca his ve eziyet çektirerek kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı.
ANNESİ VE BABASINI KAYBETTİ
9 Eylül 2014 tarihinde Kırkağaç'ta H.Ö, eski eşi Naciye Çam'ı bıçak ve tırpanla yaralayıp, baba Kemal Çam ve anne Nazmiye Çam'ı öldürdü.
H.Ö, 2 kez müebbet ve artı olarak 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
SİLAHLA ÖLDÜRÜLDÜ
7 Ocak 2015 tarihinde Kırkağaç'ta Kadriye Kıstı, eşi O. Kıstı tarafından evle silahla 3 kez ateş edilerek öldürüldü. O. Kıstı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
ELLERİ KESİLMİŞ BİR ŞEKİLDE BULUNMUŞTU
Manisalı Nuran Dutlu 22 Ocak 2015'te elleri kesilmiş bir şekilde cinayete kurban gitmişti. Arkadaşları A.Ç ve M.Y tarafından ifadelerine göre 14 bin TL için öldürülen Nuran Dutlu cinayeti davasının hala daha devam ettiği belirtildi.
KAYINBİRADERİ TARAFINDAN BIÇAKLANDI
1 Haziran 2015 tarihinde Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde kayınbiraderi M. F. Geniş tarafından bıçaklanarak öldürülen Perihan Geniş davasında, katile müebbet hapis cezası verildi.
ÇOCUKLARININ GÖZÜ ÖNÜNDE ÖLDÜRÜLDÜ
Balıkesir'de boşanma davası açıp, evi terk eden eşi 25 yaşındaki Rabia Aydın'ı çocuklarının gözü önünde bıçaklayıp öldüren 30 yaşındaki Y. Aydın, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Rabia Aydın, kendisini öldüren eşine boşanma davası açıp iki çocuğunu alarak Manisa'nın Soma İlçesi Cenkyeri Mahallesi'nde oturan yakınlarının yanına yerleşmişti.
NİŞANLISININ YALANLARI ORTAYA ÇIKTI
28 Haziran 2015 tarihinde polis memuru Gülay Memiş, nişanlısı B.T tarafından öldürülmüştü. B.T mahkemede, eşine boşanma davası açmadığını ve bunu Gülay Memiş ve ailesinden sakladığını itiraf etmişti.
B.T, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
15 Ağustos 2016 tarihinde Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Neşadiye Gökmen, eşi N. Gökmen tarafından pompalı tüfekle öldürüldü. Neşadiye Gökmen cinayetine ilişkin açılan davanın devam ettiği belirtildi.
KARISININ ÜSTÜNE İSPİRTO DÖKTÜ
18 Eylül 2015 tarihinde Kırkağaç'ta Teslime Güler, eşi M. Güler tarafından üzerine isporto dökülerek eşini ateşe verdi. M. Güler, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
ANNESİNİN SEVGİLİSİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ
22 Eylül 2015 tarihinde Betül Erkenci, annesinin erkek arkadaşı M.D tarafından hunharca öldürüldü. M.D, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.
ESKİ EŞİNİ VE BABASINI ÖLDÜRDÜ
12 Kasım 2015 tarihinde Derya Ülker ve babası İsmail Ülker, eski koca H.Ö tarafından canice katledildi. H.Ö bir kez ağırlaştırılmış ve bir kez müebbet hapis cezası aldı.
20 YIL HAPİS CEZASI ALDI
28 Mart 2016 tarihinde Ayşegül Şimşek, eşi F. Şimşek tarafından katledildi. F. Şimşek, ağır tahrik ve iyi hal indirimlerinden yararlanarak 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karar, kamuoyunda çokça tartışıldı.
ERKEK ARKADAŞ KURBANI
17 Haziran 2016 tarihinde Cansel Bağlı'nın kaybolduktan sonra cesedi bulundu. Eski erkek arkadaşı F.Y tarafından ketledilen Cansel Bağlı davası hala daha başlamadı.
SOKAK ORTASINDA BIÇAKLANDI
10 Ağustos 2016 tarihinde Alaşehir'de Meltem Ece, ayrı yaşadığı eşi tarafından sokak ortasında bıçaklanarak öldürüldü. E. Ece'nin katlettiği Meltem Ece davası hala daha sürüyor.
IRMAK'IN BABASI DEHŞET SAÇTI
21 Şubat 2017 tarihinde Türkiye'yi sarsan minik Irmak Kupal'ın babası B. Kupal cinnet getirerek 27 yaşındaki eşi Suriye Kupal ve 10 yaşındaki kızı A.K'i bıçaklayarak öldürdü. Kendisi de intihar girişiminde bulunan baba B. Kupal, yaralı hasta bulunup hastaneye kaldırıldı.
Minik A.K ve Suriye Kupal cinayetine ilişkin dava henüz başlamazken, baba B.K tutuklu olarak cezaevine gönderildi.
CİNSEL İSTİSMAR DAVALARI
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa İl Temsilciliği'nin takip ettiği cinsel istismar davalarından da haberler gelmeye başladı.
12 ÖĞRENCİSİNİ İSTİSMAR ETTİ
Saruhanlı Neval Yaralı İlköğretim Okulu'nda öğretmen Y.K, öğrencilerine yönelik cinsel istismar iddialarıyla suçlandı.
Açılan davada Y.K, 12 öğrencisine karşı cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 87 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
12 YAŞINDAKİ KUZENİNE CİNSEL İSTİSMARDA BULUNDU
Manisa'da 20 yaşındaki B.Y'ın, 12 yaşındaki kuzeni S.K'yı istismar ettiğine yönelik iddialar gündeme bomba gibi düştü. S.K yargılandığı davada 7 yıl 9 ay hapis cezası aldı.
20 ÖĞRENCİ ‘CİNSEL İSTİSMAR' DEDİ
Akhisar'daki bir ilkokulda görev yapan bir öğretmene karşı 20 öğrencisi, cinsel istismar suçlamasıyla şikayette bulundu.
İlkokul öğretmeninin davası Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam ediyor.
IRMAK İÇİMİZİ YAKTI!
Manisa'da 4 yaşındaki Irmak Kupal, komşuları H.A tarafından tecavüze uğrayıp öldürüldü. Himmet Aktürk'ün bugün görülecek davasında alınacak cezayla ilgili net bir karar verilecek.
LİSE ÖĞRENCİSİYLE İLİŞKİ YAŞADI
Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi'nde C.G isimli öğretmen, öğrencisi D.C ile 5 yıl boyunca ilişki yaşadı. Öğretmen C.G, cinsel istismar suçlamasıyla tutuklu bir şekilde yargılanıyor.
2 ERKEK ÇOCUĞUNA CİNSEL İSTİSMAR
Son olarak H.İ.K ve H.S, 12 yaşından küçük 2 erkek çocuğuyla ilişki yaşadığı gerekçesiyle cinsel istismar suçundan yargılandı. H.İ.K çocuk istismarından 8 yıl 4 ay, hürriyeti kısıtlamaktan ise 3 yıl 1 ay olmak üzere 2 kez ceza aldı. H.S, aynı suçlamalardan 1 kez ceza aldı.
"ARTIK YETER!"
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa İl Temsilcisi Semiha Hasgör, 8 Mart'ı buruk bir şekilde kutlayacaklarını belirterek, "Kadına yönelik şiddetin, cinayetlerin son bulması için canımızı dişimize takarak çalışıyoruz. Artık yeter. Kadın cinayetlerini önleyici, en üst cezaların çıkarılması için buradan tüm milletvekillerine siyasetçilerine çağrı yapıyoruz. Artık rahat bir şekilde sokakta gezmek, her anımızı mutlu geçirmek istiyoruz. Kadınlar ne zaman taciz edileceğim ya da ne zaman öldürüleceğim korkusuyla yaşamak istemiyor. Bu 8 Mart'ta aramızda olmayan kadınları anacağız. Siyasetçiler artık sesimizi duysun" ifadelerini kullandı

ÖZEL HABER BERFİN ADICAN
Editör: TE Bilişim