Salihli Zafer Keskiner Tiyatro ve Sergi Salonu'nda düzenlenen serginin açılış programında Salihli Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Belediye Başkanı Zeki Kayda, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı İbrahim Yüksel, TSO Meclis Başkanı Süleyman Oral, Norm Grubu Onursal Başkanı Nedim Uysal, emekli Orgeneral Fikret Küpeli, TSO Kadınlar Birliği üyeleri, sanatçılar ve çok sayıda sanatsever katıldı.
Serginin açılışında konuşan TSO Başkanı İbrahim Yüksel, kadınların özverileri, sağduyuları ve çalışkanlıklarıyla her türlü takdiri ve teşekkürü hak ettiğini belirtti. Kadınlar gününde, büyük çoğunluğu kadın sanatçılardan oluşan bu sergiyi açmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Yüksel, "Bir kentin kalkınmışlığı ekonomisinin yanı sıra kültür ve sanatıyla da ölçülür. Açtığımız bu sergiyle kentin kültür ve sanat hayatına dokunan Nedim ve Bilge Uysal'a, katkılarından ötürü teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.
Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, kültür ve sanatla birlikte kentin sanayisi gelişimine katkı koyan Norm'un, Salihli'nin çağdaş bir kent olmasına da hizmet ettiğini vurguladı.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergide, 2003 yılından bu yana İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren ve sektöründe tek örnek olan Norm Sanat Galerisi'nde atölye çalışmalarına katılan 25 sanatçının yağlı boya, akrilik ve özgün baskı çalışmalarından oluşan 50'ye yakın eserinin yer aldığı belirtildi. Eserlerin satışından elde edilecek gelirin yarısı Salihli TSO Kadınlar Birliği'ne eğitim bursunda kullanılmak üzere bağışlanacağı kaydedildi. Sergi, 12 Mart Pazar gününe kadar açık kalacak.
Editör: TE Bilişim