Spor Toto 3.Lig 2.Grupta zirve mücadelesi veren Manisa Büyükşehir Belediyespor evinde ağırladığı T.M. Kırıkkale’yi 5-2 farklı bir skor ile geçip 5 maç aradan sonra galibiyetle tanıştı. Manisa Büyükşehir Berlediyespor Kırıkkale’ye patladı. Maçın başında 1-0 yenik durma düşmesine rağmen maçı bırakmayan yeşil-beyazlılar Gökhan Payal, Alper Akçam(2), Olcay Turhan ve Ali Öztürk’ün attığı goller ile rakibine gol oldu yağdı. Haftalar sonra aldığı galibiyeti taraftarı ile kutlayan Manisa Büyükşehir Belediyespor puanını 40’a çıkarıp tekrardan play-off yarışının içine girdi. Kırıkkale 22 puanda kalırken konuk ekibin golleri Sefer ve Uğur’da geldi. 

Manisa Büyükşehir Belediyespor, evinde konuk ettiği Türk Metal Kırıkkalespor’a gol yağdırdı. Maçın henüz 2. Dakikasında 1-0 geriye düşen temsilcimiz, daha sonra oyunda kontrolü eline alarak sahadan 5-2’lik galibiyetle ayrıldı. Beş hafta sonra galibiyetle tanışan yeşil-beyazlılar puanını 40 yaparak, play-off hattı ile arasındaki puan farkını 2’ye düşürdü.

Spor Toto 3. Lig 2. Gruptaki temsilcimiz Manisa Büyükşehir Belediyespor, 27. Hafta mücadelesinde Türk Metal Kırıkkalespor’u konuk etti. Mümin Özkasap Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Güzgülü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Yönetim Kurulu Üyeleri, Daire Başkanları ve çok sayıda sporseverde karşılaşmayı izledi. Türk Metal Kırıkkalespor Maçın 2. Dakikasında Sefer’in golüyle öne geçerken, daha sonra oyunun kontrolünü eline alan Manisa Büyükşehir Belediyespor 9. Dakikada Gökhan ve 23. Dakikada Alper’in golleriyle ilk yarıyı 2-1 önde kapattı. Oyununun ikinci yarısında farka giden temsilcimiz 55. Dakikada Olcay, 63. Dakikada Ali ve 79. Dakikada Alper’in golleriyle sahadan 5-2 ayrılarak beş hafta sonra galibiyetle tanıştı. Puanını 40 yapan yeşil-beyazlılar play-off hattı ile arasında puan farkını 2’ye düşürdü.

Maçtan Dakikalar;

Maçın henüz 2. Dakikasında gelişen Türk Metal Kırıkkalespor atağında Samet’in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Sefer takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

Mücadelenin 6. Dakikasında Burak Can ceza sahası önünde topu Alper’e bıraktı. Alper’in sert şutu üst direkten döndü. Dönen topu Kırıkkale defansı uzaklaştırdı.

Manisa Büyükşehir Belediyespor 7. Dakikada gole çok yaklaştı. Bilal’in sol kanattan ceza sahasına ortaladığı topa altı pas içerisinde Ali dokundu, Kırıkkale kalecisi Can son anda topu çizgi üzerinden kornere gönderdi.

Karşılaşmanın 9. Dakikasında Manisa Büyükşehir Belediyespor sol kanattan serbest atış kazandı. Topun başına geçen Olcay’ın ceza sahasına ortaladığı topu kafayla ağlara gönderen defans oyuncusu Gökhan durumu 1-1 yaptı. 

Türk Metal Kırıkkalespor ise 12. Dakikada etkili geldi. Defansın arasına atılan topla ceza sahasına giren Sefer etkili bir şut çıkardı. Fatih topu iki hamlede kontrol edebildi. 

Manisa Büyükşehir Belediyespor 23. Dakikada öne geçti. Burak Can’ın pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Alper skoru 2-1 yaptı. 

Karşılaşmanın 55. Dakikasında Burak Can’ın şutunda defansa çarpan top ceza sahası içerisinde Olcay’ın önünde kaldı. Olcay şık bir vuruşla durumu 3-1’e getirdi. 

Rakibi karşısında oyunda kontrolü iyice eline alan ev sahibi Büyükşehir Belediyespor 63. Dakikada bir gol daha buldu. Burak Can’ın sağ kanattan ortaladığı topu ceza sahası içinde kontrol eden Ali, güzel bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve durumu 4-1 yaptı. 

Karşılaşmanın 79. Dakikasında sahneye bir kez daha Alper Akçam çıktı. Ali’nin pasıyla ceza sahasına giren Alper kalecinin sağından topu ağlara gönderdi ve kendisinin ikinci takımının beşince golüne imza atarak skoru 5-1’e getirdi. 

Mücadelede sonucu belirleyen gol 84. Dakikada Türk Metal Kırıkkalespor’dan geldi. Selahattin’in sağ kanattan ceza sahasına ortaladığı topla arka direkte buluşan Uğur Kütük, defansın arasında topu ağlara gönderdi ve durum 5-2 oldu. Geriye kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele Manisa Büyükşehir Belediyespor’un 5-2 üstünlüğü ile tamamlandı.     

Stat: Mümin Özkasap Stadı

Hakemler: Fevzi Erdem Akbaş, Oğuz Kağan Çalışır, Can Öztekin

Manisa Büyükşehir Belediyespor: Fatih, Semih, Burak Can, Alper, Ali (Dk. 80 Ümit), Berkin Kamil, Olcay (Dk. 75 Özgür), Mehmet, Gökhan, Barış, Bilal (Dk. 46 Şemsettin)

Türk Metal Kırıkkalespor: Can, Samet, Uğur Kütük, Serdar Vefa (Dk. 46 Veysi), Hüseyin, Engin (Dk. 67 Taha), Buğra (dk. 46 Selahattin), Uğur Aygören, Onur, Sefer, İbrahim Sürgülü

Sarı Kartlar: Barış, Ümit (Manisa BBSK), Uğur Aygören, Onur (Türk Metal Kırıkkalespor)

Goller: Dk. 9 Gökhan, Dk. 23-79 Alper Akçam, Dk. 55 Olcay, Dk. 63 Ali (Manisa BBSK), Dk. 2 Sefer, Dk. 84 Uğur Kütük (Türk Metal Kırıkkalespor)

Editör: TE Bilişim