Zaferiye Mahallesi Gölyeri mevkiine yapılacak yeni mezbaha binası inşaatı için hafriyat çalışmaları başladı. Günlük 50 büyükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip olacak yeni mezbaha, Kula ve çevresindeki hayvan üreticileri ile et işletmecilerinin ihtiyacını karşılayacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı standartlarına uygun olarak projelendirilen yeni mezbaha binası 2 dönümlük arazi üzerine yapılacak. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula Belediye Meclis Üyesi İlyas Macun ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon İşleri Müdür Yardımcısı Cihan Biçer ile hafriyat çalışmalarının devam ettiği mezbaha alanında incelemelerde bulundu. Yeni mezbaha inşaatı ile ilgili yetkililerden bilgi alan Başkan Tosun, Kula'da yapımına başlanan yeni mezbahanın vatandaşlara modern ve sağlıklı bir ortamda hizmet sağlayacağını belirtti.
ET FİYATLARINA YANSIYORDU
Kula'da et işletmeciliği yapan Kasap Ömer Akşehirlioğlu, kasap esnaflarının uzun zamandır bir mezbahaya ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Kula'da mezbahanın kapalı olmasından dolayı hayvanlarımızın kesimlerini mezbahanın olduğu en yakın ilçe Salihli'ye götürerek yapabiliyorduk. Bu da bize zaman kaybı ve yol masrafı gibi giderlerin yanında ayrı bir zahmete neden oluyordu. İster istemez maliyete katılan bu giderler et fiyatlarına da yansıyordu. Müşterilerimize anında hızlı bir şekilde hizmet veremiyoruz. İnşallah yeni yapılacak mezbahanın elimizin altında olması bu gibi sıkıntılarımızı giderecek. Emeği geçenlerden Allah razı olsun'' dedi.
KASAP ESNAFI RAHAT BİR NEFES ALACAK
Uzun yıllardır Kula'da kasaplık yapan Esnaf Selim Filik ise yapılacak yeni mezbahanın kasap esnafına rahat bir nefes aldıracağını ifade ederek, "Kula'nın yeni bir mezbaha tesisine ihtiyacı vardı. Hayvanlarımızı dışarıda kesmek zorunda kalıyoruz, maliyetli oluyor aynı zamanda bir günümüzü alıyor. Yeni mezbaha yapılınca esnaf olarak sevineceğiz. Başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e, Kula Belediye Başkanımız Hüseyin Tosun'a ve emeği geçen yetkililere teşekkür ederim'' diye konuştu.
BAŞKAN TOSUN, "KULA'NIN BİR EKSİĞİNİ DAHA GİDERİYORUZ''
Modern mezbaha binasının tamamlanmasıyla hayvan kesimlerinin daha hijyenik ve güvenli bir ortamda yapılacağını belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "2016'nın Kasım ayı içerisinde yer tahsisini yaptığımız yeni mezbaha için çalışmalara başladık. Eski mezbahamız kapasitesi ve sağlık koşulları açısından yetersiz olduğundan atıl durumdaydı. İhtiyacını hissettiğimiz bu noktada hizmete girecek yeni mezbaha tesisimizde, hayvan kesim işlemleri en son teknolojik aletler ile gerçekleştirecek. Böylelikle Kula'nın bir eksiğini daha gidermiş olacağız. Zaferiye Mahallesi Gölyeri mevkiinde 2 dönüm alan üzerine yapacağımız mezbahada, küçükbaş hayvan için ayrı büyükbaş hayvan kesimi için ayrı bölümler yer alacak. Ayrıca Avrupa standartlarına uygun soğuk hava depolarının da yer alacağı yeni mezbaha Kula ve çevresine hizmet verecek. Yeni mezbaha binası için desteklerini bizden esirgemeyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür ediyorum. Hayırlısıyla inşaat çalışmaları tamamlandığında tesisimiz kısa bir sürede hizmet vermeye başlayacak" diye konuştu.
HAYIRLI OLSUN
İl genelinde hem vatandaşların, hem de esnafın yararına olacak çalışmaların içinde olduklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, çalışması başlayan yeni mezbahanın ilçedeki kasapların yanı sıra ilçeye yakın bölgelerdeki esnafların da yararına olacağını söyledi. Yeni mezbaha binasının standartlara uygun olarak inşa edileceğini de dile getiren Başkan Ergün, çalışmaları kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini ifade ederek, yeni mezbahanın şimdiden hayırlı olmasını diledi.
Editör: TE Bilişim