Mesir Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen Manisa Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı, 24’üncü kez kapılarını açtı. Fuarın açılışında konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, böylesine önemli bir fuarda Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ni de görmek istediğini dile getirdi. Başkan Ergün, “Türkiye’nin sayılı organize sanayilerinden birisi Manisa’da. Gönül isterdi ki açılışını yaptığımız salonun içerisinde Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firmalarda üretimi yapılan ürünler, firmaların yetkilileri de olsaydı. Organize sanayi bölgesi başkanımız benim kardeşim, onu da talep edeceğiz. Çünkü Manisa’nın sorunu hepimizin sorunu.” dedi.


MANİSA’DA Mesir Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen 24. Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı açılışında konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün önemli mesajlar verdi. İlk olarak kentin imar sorununa değinen ve geç kalındığına işaret eden Başkan Ergün, “Manisa artık bu fuar alanına sığmıyor. Bunun en az 10 mislisini yapmak lazım. Bu alanı yapabilmek için de 29 yıldır yapılamayan imar planını yapmak gerekiyor. Geçen dönem nasip olmadı ama bu dönemde yapıyoruz. Şehzadeler ve Yunusemre belediye başkanlarımızın kendi meclislerinden almış oldukları binlik planların yetkisini de devralarak hem 5 binlik, hem de binlik planları yapacağız. Bu anlamda Manisa’nın bir hamle değil, on hamle gelişebilmesi için bu şarttı.” şeklinde konuştu.
YENİ FUAR ALANININ YERİ BELLİ
İmar planının yürürlüğe girmesinin ardından yeni planlarda fuar alanının da belirlendiğini aktaran Başkan Ergün, yeni yapılacak fuarın hal binasının arkasında yapılacağını duyurdu. Başkan Ergün şöyle konuştu: “Şimdi mevcut 100 binlik planlarda yeni fuar alanımız 1 milyon metrekarelik alanda, mevcut hal binasının arkasında yapılacak. Keşke bu planlar yıllar önce yapılabilseydi. Fuar alanının hemen yanından geçen yol üzerinde showroomların, merkezlerin olduğu bir Manisa oluşturabilseydik. İnşallah bunlar da olacak. 2017 yılı sonu olarak bunların hedefini koyduk. Değerli başkanlarımla beraber vatandaşı da memnun etmek suretiyle imar planlarını hayata geçireceğiz.”
“GÖNÜL İSTERDİ Kİ OSB DE BURADA OLSAYDI”
Başkan Ergün, Türkiye’nin sayılı organize sanayi bölgelerinden biri olan Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nin fuara katılmamasıyla ilgili de sitemkar konuştu. Başkan Ergün şunları dile getirdi: “Türkiye’nin sayılı organize sanayilerinden birisi Manisa’da. Gönül isterdi ki açılışını yaptığımız salonun içerisinde Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firmalarda üretimi yapılan ürünler, firmaların yetkilileri de olsaydı. Manisa’nın Mesir’i 477 yıldır nasıl tanıtılıyorsa, bu fuar da organize sanayi ve ürünlerin tanıtılmasına bir vesile olurdu. Ümit ediyorum ki bu da bir başlangıç olsun. Organize sanayi bölgesi başkanımız benim kardeşim, onu da talep edeceğiz. Çünkü Manisa’nın sorunu hepimizin sorunu.”

Editör: TE Bilişim