Ülke genelinde etkili olan soğuk hava balık tezgahlarını da vurdu. Denize açılamayan balıkçılar, avlanamayınca olumsuzluk tezgaha yansıdı. Balıkçı esnafı hem balığın az olmasından, hem de müşteri gelmemesinden yakındı. Balıkçılar soğuk hava nedeniyle balık yemek isteyen vatandaşların telefonla eve sipariş vermesinin de işlerini etkilediğini savundu.

Ülkemiz yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına girerken, görülen kar yağışı ve fırtına da birçok kesimi olumsuz etkiledi. Soğuk havanın olumsuz etkileri, pazarlardaki balık tezgahlarına da yansımakta gecikmedi.

Perşembe pazarında tezgah açan balıkçılar hem çeşit azlığından hem de müşteri gelmemesinden yakındı. Manisa'daki semt pazarlarında uzun yıllardır balıkçılık yapan esnaflardan Ercan Çakır, "Maalesef soğuk hava birçok kesimi etkilediği gibi bizim işlerimizi de olumsuz etkiledi. Havaların soğuk olması nedeniyle balık çeşidimiz azaldığı gibi, müşteri de gelmiyor. Balık yemek isteyen vatandaş ya telefonla ya da internet üzerinden sipariş vererek ihtiyacını karşılıyor. Birkaç ay öncesine göre satışlarımız büyük oranda düştü." ifadelerini kullandı.

Bir diğer esnaf ise şöyle konuştu: "Soğuk hava nedeniyle balıkçılar balığa çıkamıyor. Bu sebeple balık çeşitleri azaldı. Fiyatlar şu an için normal. Ancak havalar soğumaya devam ederse fiyatların yükselmesi kaçınılmaz olur." dedi.

ÖZEL HABER BURHAN AKDEMİR
Editör: TE Bilişim