Manisa’da Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı etkinlikleri kapsamında ‘Manisa Depremleri Riskler ve Önlemler’ konulu konferans düzenlendi. Jeoloji Mühendisleri Odası ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen konferansın konuşmacıları Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, emekli öğretim üyesi Turgut Öztaş, Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bülent Özmen ve Jeoloji Mühendisleri Odası Bilimsel Teknik Kurul Üyesi Dr. Murat Nurlu oldu.
Ülkenin fay ve deprem durumlarıyla ilgili genel bilgiler veren Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir hala aynı sorunların konuşulduğuna dikkat çekti.
FAY HATTINA KURŞUN SIKILIYOR!
Manisa’daki fay hattının Spil Dağı’na yakın bir noktadan geçtiğini ve bir bölümünde atış poligonunun olduğuna dikkat çeken Sözbilir, “Orada inceleme yapmaya gittiğimde mermi kovanları görüyorum. Yani Manisa’da fay hattına ateş ediliyor. Fay hattı da buna karşılık deprem üretiyor.” ifadelerini kullandı.
Sözbilir’in bu sözleri üzerine salondakiler gülüşürken daha sonra program normal şekliyle devam etti.
Editör: TE Bilişim