AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yaşlı ve engellilere yönelik ücretsiz seyahat kapsamında yolcu taşıyan özel halk otobüsü şoförlerine destek sağlandığını ve bu çerçevede 1 milyon 335 bin TL'nin Manisa Büyükşehir Belediyesi hesabına aktarıldığını belirtti. Ancak Manisa 155 Nolu Şehir İçi Denetimli Manisa Özel Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Erdoğan Akatmacı, taşıdıkları yolcu karşılığında verilen ücretin azlığından yakındı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında, 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlar özel halk otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanıyor. Ücretsiz seyahat kapsamında yolcu taşıyan özel halk otobüslerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından destek sağlanmaya devam ediliyor. Manisa'ya yapılan destekle ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, yapılan desteğin 1 milyon 335 bin lira olduğunu söyledi.
Gelir desteğinin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü hesabından Manisa Büyükşehir Belediyesi hesabına aktarıldığının müjdesini veren Mersinli, "Bu gönderilen yaklaşık 1 milyon 335 bin lira Manisa Büyükşehir Belediyesi hesabına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız tarafından aktarılmıştır. Yaşlılarımız ve engellilerimiz Manisa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki halk otobüslerine binerken bir mahcubiyet içerisinde olmasınlar. Devletimizin onların adına parasını yatırdığını bilerek o güvenle rahat bir şekilde bu hizmeti almaya devam etsinler" dedi.
"2016 YILINA AİT HİÇ BİR BORCUMUZ KALMAMIŞTIR"
Mersinli, " Bu ödenen para 2016 yılının son 4 ayına aittir. Böylelikle 2016 yılına ait devletimizin özel halk otobüsü şoförlerine hiç bir borcu kalmamıştır. Yaşlıların ve engellilerin bu konuda ücretsiz binmekten dolayı bir mahcubiyet içerisinde olduklarını biliyoruz. Hiç kimse mahcup olmasın. Hükümetimiz gerekli desteği her zaman verecektir." dedi.
AKATMACI ŞOFÖR ESNAFININ SESİ OLDU
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Manisa 155 Nolu Şehir İçi Denetimli Manisa Özel Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Erdoğan Akatmacı ise 2016 yılından alacaklarını almalarına rağmen hala 3 ay içeride olduğunu dile getirdi.
Akatmacı şöyle devam etti: "4 aylık para şuan Büyükşehir Belediyesi'nin hesabında ve birkaç gün içerisinde esnafımızın eline geçecek. Aralık 2015'e kadar olan ücretler bunlar. Ocak ve Şubat içerideyiz. Ancak otobüsçünün taşıdığı insan sayısına bakarsak dörtte biri parasına taşıma yapıyoruz. Hükümetin verdiği para taşıdığımız yolcu sayısını maalesef karşılamıyor. Aylık 300 bin kişi taşıyoruz. 126 bin TL para alıyoruz. 30 ile 40 kuruş gibi bir rakama tekabül ediyor. Bizim indirimli yolcumuz bile 1,5 TL'ye otobüse biniyor. Onun bile dörtte birine taşıyoruz. Hak ettiğimiz paranın ancak bu kadarını alabiliyoruz."
Editör: TE Bilişim