Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından çıkarılan genelgeyle birlikte terör olaylarına karşı alınan önlemlerden biri de benzinlik ve tüp bayilerine yönelik oldu. Manisa'da da uygulanan tedbirde bidonla benzin satışının yasaklandığı belirtilirken, evlere giden tüplere de ek barkod sistemi getirildi.
Terör örgütlerinin kanlı eylemlerinde kullandıkları malzemelerden benzin ve ev tipi tüpler artık takip altında.
Teröre karşı emniyet kanadından alınan önlemler, benzin ve tüp bayilerini de etkiledi.
BİDONLA BENZİN SATIŞI İÇİN EMNİYET'TEN İZİN GEREKİYOR
Çıkarılan genelge kapsamında Manisa'daki benzinliklerden Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nün izni olmadan bidon ya da pet şişeyle benzin satışı yasaklandı.
Manisa'daki bir benzinlik firmasının sorumlusu Muammer Karaevli, OHAL'den sonra bidon benzin satışlarına ilişkin denetimlerin sıklaştığını söyledi. Karaevli, "OHAL'den sonra bidon benzin satışına yönelik denetimler daha da arttı ve sıklaştı. Önceden orman yangınlarını engellemek için yaz aylarında bidonla benzin satışı yasaklanırdı. Şimdi çıkan bir genelgeyle birlikte emniyetten izin almadan bidonla benzin satılamıyor. Yolda kalanlara benzin götürülmesi için de trafikten izin alınıyor. Yaşanan terör olayları sonrası bizler de bidonla benzin vermiyoruz" dedi.
TÜPLER BARKOD SİSTEMİYLE TAKİP EDİLİYOR
Teröre karşı alınan önlemlerden biri de ev tipi tüplerin satışıyla ilgili oldu.
Kanlı terör eylemleri sonrası ev tipi tüplere satış noktasında barkod konulması kararlaştırıldı.
Bir tüp satış firmasından yapılan açıklamada, ev tipi tüplere konulan barkod sistemi sayesinde tüplerin ne amaçla kullanıldığının belirlendiği belirtildi. Ev tipi tüplerin farklı bir şehre taşınması durumunda barkod sistemi sayesinde emniyet birimlerine durumun iletildiği ifade edildi.
ÖZEL HABER BERFİN ADICAN
Editör: TE Bilişim