HER 10 KM’DE BİR EKİP
Yazılı bir açıklamayla bayram tedbirlerini kamuoyuna duyuran Manisa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından İzmir Manisa il sınırından başlayıp Gediz Işıklı Kavşağı’na kadar her 10 kilometrede bir trafik polislerinin bulunacağı belirtildi.
Açıklamada, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü sorumluluk güzergâhında bulunan şehirlerarası yollara 10 İlçe Emniyet Müdürlüğü ve amirliğinden, diğer birimlerden de 7 ekip takviyesi yapıldığı ifade edildi.
YOLCU OTOBÜSLERİ TİTİZLİKLE KONTROL EDİLECEK
Yolcu otobüslerinin titizlikle kontrol edileceği ifade edilirken, takoğraflar, şoförün emniyet kemeri ve alkol durumu, taşımacılık yetki belgeleri, Zorunlu Mali Mesuliyet ve Zorunlu Ferdi Kaza Koltuk Sigortaları, şoförlerin sürücü belgeleri ile aracın fenni muayene durumu titizlikle kontrol edilecek, arıza ve eksikliklerin tespiti halinde gerekli yasal işlemlerin başlatılacağı belirtildi.
EMNİYET KEMERİ ÜZERİNDE DURULACAK
‘Emniyet Kemeri Hayata Bağlar’ şiarıyla yola çıkan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu çağrısına Manisa’da da ciddi bir destek sağlanacak. Denetim amacıyla durdurulan araçların basit teknik muayeneleri de yapılacak, sürücü ve yolcuların emniyet kemeri takıp takmadıkları kontrol edilecek, takmayanlardan emniyet kemeri takmaları istenecek ve kendilerine gerekli bilgilendirilmelerde bulunulacak.
YORGUN SÜRÜCÜLERİN ARAÇTAN İNMESİ İSTENECEK
Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yorgun ve uykusuz şoförleri de ihmal etmeyecek. Özellikle sabaha karşı uykusuzluk ve yorgunluk belirtilerinin yoğunlaştığı ve doğu istikametine gidişte güneşin de etkisiyle sürücülerin olumsuz etkilendiği 04.00 ila 08.00 saatleri ve batı istikametinde ise akşam 16.00 ila 20.00 saatleri arasında yorgunluk emareleri görülen araç sürücülerinin araç ve evrak kontrolleri yapılırken, denetim noktalarında kısa süreli araçtan inmeleri istenecek. Bu sayede görevlilerce, hem aracın iç mekânındaki havanın değişmesi hem de hareket ederek kan dolaşımı normale dönen sürücünün uyku ve yorgunluğunun bir nebze de olsa giderilmesi sağlanacak.
AREFE GÜNÜ TRAFİĞE YOĞUN TEDBİR
Arefe günü, halkın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri ile Mustafa Kemal Paşa Caddesi, 8 Eylül Caddesi, Dr. Sadık Ahmet Caddesi, İzmir Caddesi, İbrahim Gökçen Bulvarı, Çatal Mezarlığı ve Kırtık Mezarlığı önünde gerekli trafik düzenlemeleri, motorize ekipler tarafından sağlanacak.
RADAR HIZ DENETİMLERİNE AĞIRLIK VERİLECEK
Öte yandan açıklamada bayram tatili süresince kazaların başlıca nedenleri arasında bulunan hız ihlalinin önüne geçebilmek amacıyla Radarla Hız Denetimlerine ağırlık verileceği ifade edildi.
Editör: TE Bilişim