Türk konsolosluğuna girişine izin verilmeyen ve saatlerce bekletildikten sonra polisin eskortluğunda Almanya'ya götürülen Kaya, İstanbul'a geldi. Kaya, "Hollanda'da gerçekten çok acı bir gece yaşadık. Bizim maslahatgüzarımız gözaltına alındı. Benim koruma arkadaşlarım, danışmanım, beş kişilik ekibim gözaltına alındı" dedi.

Diplomatik pasaporta sahip bir bakan olarak, Avrupa'ya Hollanda'ya seçmenlerimizle buluşmaya gittim. Bir bakan olarak, kendi topraklarımız sayılan konsolosluk binasında buluşmak için gittim. Ve bunun için izin almamız gerekmiyor.

Ben Türkiye Cumhuriyeti topraklarında, seçmenlerimizle buluşmak için, cumhurbaşkanlığı sisteminin neler getirdiğini anlatmak için gittim. Vatandaşlarımızla buluşmak üzere konsolosluğumuza gittik, 30 metre kal araçlarımız durduruldu. Hiçbir şekilde bizim konsolosluk binasına gitmesine izin verilmedi. Konsolosumuza da bizim yanımıza gelmesine izin verilmedi.
ÇOK ACI BİR GECE YAŞADIK'

Hollanda'da gerçekten çok acı bir gece yaşadık. Bizim maslahatgüzarımız gözaltına alındı. Benim koruma arkadaşlarım, danışmanım, beş kişilik ekibim gözaltına alındı.

POLİS MERKEZİNDE 1.5 SAAT BEKLETİLDİK

Biz de araçtan çıkarılarak polisler eşliğinde, Hollandalı polisler eşliğinde bir sınır, Almanya sınırındaki polis merkezine götürüldük. Bir buçuk saat bekletildik. Çok kaba ve sert muameleye maruz kaldık. Her zaman kadın haklarından bahseden Avrupa'nın bir kadın bakana muamelesi de çok çirkin. Sınırda 1,5 saat bekletildikten sonra Almanya'ya geçtik ve uçağa binerek buraya geldik. Bu anti demokratik bir uygulama.
Editör: TE Bilişim