AK Parti İl Başkanı koltuğuna kimin oturacağı merakla beklenirken kritik atamanın beklentilerin aksine önümüzdeki hafta yapılması ihtimali kuvvetlendi. Bu hafta içerisinde mevcut başkan Zülfikar Gürcan'ın görevden alınması beklenirken, yeni başkanın önümüzdeki hafta atanarak göreve başlayacağı öğrenildi. Adaylar arasında ise Zafer İkinci ismi öne çıkıyor.
AK Parti'de uzun zamandır konuşulan, ancak İl Başkan Yardımcısı Berk Mersinli'nin görevden alınmasıyla birlikte patlak veren kriz sonucu İl Başkanı Zülfikar Gürcan'ın istifası istendi. Gürcan'ın istifa etmemekte direnmesi üzerine AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı 2'inci Bölge Koordinatörü Elazığ Milletvekili Metin Bulut'un katılımıyla bir temayül yoklaması yapıldı. Görevi bırakmayan Gürcan, bu temayülde de il başkanlığı koltuğuna aday olurken, temayülün sonuçlarının Ankara'da açıklanacağı bilgisi edinildi.
Kamuoyunda yeni AK Parti İl Başkanı'nın bu hafta içerisinde atanacağı konuşulsa da Ankara kulislerinde konuşulanlar son derece farklı. Hala Manisa İl Başkanı olan Zülfikar Gürcan'ın görevinden bu hafta içerisinde Merkez Karar Yürütme Kurulu tarafından alınacağı, yeni başkanın ise önümüzdeki hafta belirleneceği gelen bilgiler arasında.
Çeşitli programlar için 1 Aralık Perşembe günü Manisa'ya gelecek Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'yü İl Başkanı sıfatıyla son kez karşılaması beklenen Gürcan, istifa etmese de görevinden alınacak.
Gürcan'ın yerine geçmesi beklenen isimlerde ise adeta bolluk yaşanıyor. Geçtiğimiz Cuma günü yapılan temayülde mevcut İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Berk Mersinli, Abdullah Tekin, Adil İşbay, Hüsnü Arslan, Ömer Akar, Sait Başbelen ve Salih Fulcun'undan oluşan 8 isim adaylığını açıkladı.
Ancak Genel Merkez tarafından yapılacak değerlendirmede çok sürpriz bir isim de başkanlığa atanabilir. Ankara kulislerinde konuşulanlara göre Zafer İkinci, Berk Mersinli, Mehmet Emin Çipiloğlu ve Ahmet Tonguç'un isimleri ön plana çıkıyor. Bu isimler arasındaki favori ise Zafer İkinci. AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı olan Zafer İkinci, önümüzdeki hafta içerisinde AK Parti'nin yeni il başkanı olabilir.

Editör: TE Bilişim