TARİHİ ve kültürel özellikleriyle ön plana çıkan Manisa’nın Salihli ilçesi Kemer Mahallesinin konu alındığı tarihi kırsal bir yerleşimin korunması, yönetimi ve sürdürülebilir gelişimi çalıştayı Ankara’da Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Kubbealtı Seminer Salonunda gerçekleştirildi.
Salihli Belediyesi ve ODTÜ Mimarlık Fakültesi Kültürel Mirası Koruma Lisansüstü Programı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen "Tarihi Kırsal Yerleşimlerin Değerleri, Sorunları ve Korunması" konulu çalıştay, Doç. Dr. Ayşe Güliz Bilgin Altınöz başkanlığında gerçekleştirilirken, çalıştayda yüksek lisans programı öğrencileri tarafından Kemer Mahallesinin mimari dokusu, tarihsel mirası, kültürel yapısı ve turizme nasıl kazandırılacağı konuları ele alındı.
Çalıştay da konuşan Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu, tarih kokan Kemer Mahallesinin ele alındığı çalıştaya katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Karaoğlu, “Salihli’nin 102 mahallesinden 1 tanesi olan Kemer Mahallemizi bugün çok farklı özellikleri ve kültürel yönleriyle gördük, tanıdık. Ortak akıl ilkesine inanan bir yönetim anlayışıyla başta Orta Doğu Teknik Üniversitesinden hocalarımız, en önemlisi genç kardeşlerimiz, Harun Hocamızın büyük katkısı, Mimarlar Odamızın paydaşlığıyla, Kemer Mahallemizin muhtarından küçük Merve’ye kadar hep beraber bu çalışmaya katkı sunmaya gayret ettik. Bu çalışmaların devamını diliyoruz. Bizler eğitimciyiz, bu anlamda bu tarz çalışmalara açığız. Özellikle genç kardeşlerimizin Kemer Mahallesi ile ilgili hayalleriyle oluşturdukları bu proje değerlendirmeye değer. Bizlere bunu proje olarak sundular. Tabi ki belediyemizin imkanları doğrultusunda değerlendirmeye çalışacağız. Bu işe vesile olan Harun Ürer hocama, diğer ekip arkadaşlarına ve genç kardeşlerimize, Mimarlar Odamıza, Kemer Mahallemizin muhtarına, mahalle sakinlerine ve burada bulunan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.
ODTÜ’de gerçekleştirilen çalıştaya Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu, Büyükşehir AB Dış İlişkiler Şube Müdürü Nedim Zurnacı, Salihli Belediyesi İmar İşleri Müdürü Selcen Doğan, Başkan Danışmanı ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Türk İslam Arkeolojisi Bölüm Başkanı Harun Ürer, Kemer Mahallesi Muhtarı Zafer Çavdar ve Kemer Mahallesi sakinleri katıldı.
Editör: TE Bilişim