Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) yetkilileri kursiyerlere, bağımlılık yapan maddeler ve kurtulma yollarını anlatırken, çocuklarındaki değişimleri yakından takip etmelerinin önemli olduğu vurgulandı.
Yunusemre Belediyesi, bünyesindeki hanım lokali ve kültür merkezlerinde eğitim gören kursiyerlere yönelik düzenlediği eğitimlere bir yenisini daha ekledi. Ayn-i Ali Mahallesi Meslek Edindirme Kursları ve Hanımlar Lokalinde Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM) yetkilileri tarafından verilen ‘Bağımlılık yapan maddeler ve kurtulma yolları' konulu seminere Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur da katıldı.

SEMİNERLERİN DEVAMI GELECEK
Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'nin talimatları doğrultusunda bayanlara yönelik eğitim seminerleri verdiklerini dile getiren Başkan Yardımcısı Uygur, gelecek nesilleri yetiştiren annelerinin bilinçli olmasının önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
"Bayanlarımızın hem kendilerini hem de el becerilerini geliştirmelerinin yanı sıra akıllı ve bilinçli çocuklar yetiştirmeleri oldukça önemli. Biz biliyoruz ki bilinçli anneler sağlıklı, duyarlı çocuklar yetiştirir. Yunusemre Belediyesi olarak sağlıktan, kültüre, eğitimden pek çok alanda uzman isimleri ebeveynlerimizle buluşturuyoruz. Bayanlarımızın eğitimlere katılımları bizleri çok mutlu ediyor. Kursiyerlerimizin talepleri doğrultusunda seminerlerimiz devam edecek."

BELİRTİLERE DİKKAT!
Seminerde, bağımlılık yapan maddeler, bağımlılığın özellikleri, bağımlılıktan kurtulabilmek için başvurabilecekleri tedavi merkezleri hakkında bilgi verilirken; uzmanlar, anneleri özellikle uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda uyardı. Özellikle ergenlik çağına gelmiş ailelerin dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatan AMATEM yetkilileri, bağımlılık belirtilerini şöyle sıraladı: "Arkadaş çevresindeki değişim, duygusal dalgalanma, ders başarısındaki düşüş, okul devamsızlığının artması, sık sık evde yalnız kalmak istemesi, nerede olduğunu aileye bildirmemesi, ailesinden uzaklaşması, harcamalarının artması, kişisel bakımına özen göstermemesi, sinirlilik ve kişisel ilişkilerde bozulma, içine kapanıklık, uyku bozukluğu."

Editör: TE Bilişim