Akhisar Belediyespor'un teknik direktörü Tolunay Kafkas, "Oyuncular kazandığı zaman öz güvenleri gelecek. Takımımızın aman aman sorunları yok." dedi.
Kafkas, yaptığı açıklamada, takım oyunu olarak bir çıkışları olmasına rağmen futbolda sonuç elde etmek gerektiğini söyledi.
Göreve gelir gelmez ayaklarının tozuyla Çaykur Rizespor maçına çıktıklarını anımsatan Kafkas, daha sonra Beşiktaş karşısında oyun olarak iyi olmalarına rağmen yenildiklerini ifade etti.
Kafkas, son maçta takım olarak 113 kilometre koşu mesafesine ulaştıklarını belirterek, "Futbol bir öz güven işi. Oyuncular kazandığı zaman öz güvenleri gelecek. Takımımızın aman aman sorunları yok. Birkaç mevkide sıkıntımız var." diye konuştu.
"ELİMDEN GELENİN FAZLASINI YAPIYORUM"
Göreve geldikten sonra takımı fiziksel olarak bir yere getirdiklerini kaydeden Kafkas, şöyle konuştu: "Bundan sonra maç kazanmaya bakacağız. Bu ligde herkes birbirini yenebilecek güçte, o yüzden ben çok önemsemiyorum. Fakat ilk devre bittikten sonra bazı şeyler şekilleniyor. Özellikle onuncu, on ikinci haftadan sonra şekillenmeye başlıyor. Önümüzde önemli bir periyot var. Buradan devreye kadarki maçlarda maksimum puanı almak istiyoruz. Şu puan olur, bu olur demiyorum. Bizim geldiğimiz şu dönemi biraz geçiş dönemi olarak görüyorum. Şundan herkes emin olsun, ben her gittiğim yerde başarılı olmuş bir teknik adamım. Akhisar Belediyespor'da da olacağımdan yüzde yüz eminim, çünkü kendime güveniyorum. Kulübün yapısına, başkana, yönetim kuruluna güveniyorum. Bir sıkıntı olmaz. Zaman zaman takımların lige kötü başlayıp, iyi bitirdikleri olabilir. Nasıl başladığınız değil nasıl bitirdiğiniz önemli. Ben elimden geleni yapmıyorum, elimden gelenin fazlasını yapıyorum Akhisar Belediyespor için. Daha iyi yerlere geleceğiz."
GOL SIKINTISI
Kafkas, son 4 maçtır gol atamadıklarını ancak öz güven kaybı getirecek bir durumun olmadığını belirterek, "Hiç üretmesek, hiç pozisyona girmesek bizim için tehlikeli. Biraz daha duran topları etkili kullanmamız lazım. Artık Türkiye'de değil, Avrupa'da da duran toplar çok önemli." diye konuştu.
Geçen sezon Hugo Rodallega dışında gole katkı yapan sayının 6 olduğunu ifade eden Kafkas, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok Rodallega'ya bağlı olan bir takım olmaktan ziyade biraz daha farklı opsiyonları olan, onları öne çıkaracak bir yapı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Oyun bu, futbol bu, girdiğimiz pozisyonları değerlendirmek önemli. Biz şu ana kadar değerlendiremedik. Bardağın dolu tarafına da bakmak lazım, boş tarafı doğru. Dolu tarafında da yenilmiyoruz, bu da önemli etken. Ne olursa olsun son 2 maçta puan alan bir Akhisar Belediyespor var. Bundan sonrasının daha iyi olacağını düşünüyorum."
TRABZONSPOR KARŞILAŞMASI
Galibiyet alıp takımın moral bulmasının çok önemli olduğunu belirten Kafkas, "Bu işler 2 maça bakıyor. Hangi takım 2 maç üst üste kazanırsa daha farklı oluyor. Mühim olan kazanabilmek." ifadesini kullandı.
Ligde 7. haftada konuk olacakları Trabzonspor'un, içinde bulunduğu durumdan dolayı biraz daha baskı altında oynayacağı değerlendirmesini yapan Kafkas, "Sabırlı oynayacağız, sabırla bekleyeceğiz. Biz golü bulursak maç farklı yere gelir, diye düşünüyorum. Önemli olan golü bulabilmek, deplasmandan bulacağınız gol size büyük artı getiriyor." diye konuştu.
Editör: TE Bilişim