Yunusemre Belediyesi tarafından Laleli Mahallesinde yapılan kentsel dönüşüm ofisi tartışmalara neden olurken, mahalle muhtarı ve vatandaşlar geçici bir ofis için betonarme binanın gereksizliğini dile getirdi. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, "Kentsel Dönüşüm Ofisinin yapılacağı alanda bir yaşını geçmeyen 5 adet akasya ağacı ve 7 adet çalı grubu ateş dikeni sökülmüştür." sözleriyle yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Laleli Mahallesinde Yunusemre Belediyesinin yaptığı kentsel dönüşüm ofisi mahalle halkı tarafından tepkiyle karşılandı. Mahalle Muhtarı Bedriye Pehlivan binanın yapım sürecinde kendilerinden herhangi bir görüş alınmadığını, binanın prefabrik olarak yapılabileceğini ve daha uygun bir yere inşa edilebileceğini belirtti.
ÇERÇİ KENDİNİ VE BELEDİYEYİ SAVUNDU
Bugün sayfalarımızdan okuyucularımıza duyurduğumuz konuyla ilgili açıklama yapan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, yapılan haberi ‘Karalama kampanyası' olarak niteledi. İlçede büyük bir kentsel dönüşüm hamlesi başlattıklarını söyleyen Çerçi, "Proje kapsamında vatandaşlarla gerçekleştirilecek görüşmeler için yapımına başlanan ve şu anda kaba inşaatı bitme noktasına gelen Kentsel Dönüşüm Ofisi için bir basın kuruluşunda bir haber yer aldı. Bahse konu haberde doğaya zarar verdiğimiz söyleniyor. 215 bin nüfuslu bir ilçede "1 Milyon Ağaç" projesi başlatan bir belediye yönetimine böyle bir ithamda bulunmak vicdansızlıktır. Kentsel Dönüşüm Ofisinin yapılacağı alanda bir yaşını geçmeyen 5 adet akasya ağacı ve 7 adet çalı grubu ateş dikeni sökülmüştür. Sökülen bir ağacın hemen dikilmesi her zaman mümkün olmayabiliyor. Özellikle akasya ağaçlarının uygun dikim zamanı ilkbahardır. O yüzden bu bölgeden sökülen ağaçlar ıslah ve bakımı için, Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze ait seraya götürüldü." dedi.
YUNUSEMRE'NİN GELECEĞİ İÇİN BETONARME YAPTIK!
Kentsel dönüşüm sürecinin yıllar alabileceğini belirten Başkan Çerçi, "Bu Kentsel Dönüşüm Ofisi de Yunusemre'nin geleceği için yapılmış bir yatırımdır. Prefabrik değil, betonarme yapılmasının sebebi budur. Yunusemre ilçemizde Kentsel Dönüşüm'e ihtiyaç duyan mahalle sayısı; şu an başlatılan projeyle sınırlı değildir. O sebeple geleceği öngörerek böyle bir yatırımı ilçemize kazandırıyoruz. Buranın birilerine peşkeş çekileceği konuşuluyormuş. Bu tamamen çirkin ve vicdansız bir ithamdır. Vatandaşımızın bizim hakkımızda böyle bir yanılgıya kapılacağına da ihtimal vermiyoruz. Bahse konu haberde binanın görsel açıdan kötü bir görüntü oluşturduğu belirtilmiş. Henüz kaba inşaatı yapılan bir yapının iyi mi kötü mü göründüğünü yapı tamamlanıp hizmete açılınca tartışmak lazım. Biz bu binanın estetik olarak da çok beğenileceğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.
MUHTARLARA SERT İTHAMLAR
Başkan Çerçi, konu hakkında mahalle halkının sesini duyurmaya çalışan muhtarlara da sert ifadeler kullanmaktan çekinmedi. "Son dönemde belediyemiz hakkında olumsuz yönde açıklamada bulunan haddini ve kendini bilmez iki-üç muhtarın durumuna çok üzülüyorum." diyen Çerçi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu muhtarlar maalesef bizlerce de malum olan kişiler tarafından yanlış yönlendiriliyorlar. İnşallah tez zamanda muhtarlar ve yanlış bilgi verdikleri basın kuruluşları gerçeği görürler."
VARSA YOKSA TOKİ
Bütün söylemlerinde ilçeye TOKİ kazandırdıklarını belirten Başkan Çerçi, kentsel dönüşüm ofisiyle ilgili açıklamasında da yine ‘TOKİ' dedi. Çerçi şöyle konuştu: "2 yıllık bir belediye 5 bin 500 toplu konut projesine start vermiş. Hızla yeni bir şehir kuruyor. Yetmemiş, yine aynı belediye; Yunusemre Kent Merkezi'ni, çarşısını kurmaya girişmiş ve burada da 6 bin 500 konut inşası için Bakanlar Kurulu'ndan karar çıkartarak, Resmi Gazete'de yayınlanmasını sağlamış. Kaç yıllık belediyeci olup da hiç sosyal konut üretemeyenler, hiç dönüşüm yapamayanlar ve iyi bildiğimiz bazı malum zevat tabii ki bu başarılardan rahatsız oldular."
Editör: TE Bilişim