Manisa İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafiğin aksamaması adına gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Şube Müdür Vekili Yusuf Onat, yaz aylarında trafikte daha sık görülen ve kuralları hiçe sayarak hareket eden motosiklet sürücülerine göz açtırılmayacağını vurguladı. Kentin ana arterleri başta olmak üzere birçok noktasında uygulamaların sıklıkla yapılacağını aktaran Onat, motosiklet kullanıcılarına kasksız trafiğe çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu.



Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Manisa trafiğinde görülen motosiklet sayısı artmaya başladı. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü de şimdiden motosiklet kullanımıyla ilgili önlemleri almaya başladı. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Vekili Yusuf Onat, Manisa trafiğinin en sorunsuz biçimde akması için faaliyetlerine devam edeceklerini söyledi.
Yaz aylarında motosikletlerin ve ekobis olarak bilinen elektrikli bisikletlerin yoğun şekilde trafikte olduğunu hatırlatan Onat, “Kasksız kullanım, ehliyetsiz ve plakasız motosiklet kullanımı, gürültülü egzoz gibi konularda arkadaşlarımız sürekli denetimlerde olacak. Kurallara uymayan sürücüler ceza ödemek zorunda kalacak.” diye konuştu.
ELEKTRİKLİ BİSİKLET FARKLI, ELEKTRİKLİ MOTOSİKLET FARKLI
Elektrikli bisikletlerin tamamının bisiklet statüsünde olmadığını dile getiren Onat, “Kendi içlerinde ikiye ayrılıyorlar. 25 KW’den aşağı olanlar elektrikli bisiklet olarak tanımlanıyor. Bu araçlar bisiklet statüsünde ve kask kullanımı dışında bir yaptırımı yok. Ehliyet gerektirmiyor. Ancak trafikte seyir halindeyken sürücüsü veya arkasında bulunan kişi kask kullanmıyorsa, kimliği ceza yazılıyor. 25 KW’den yukarı olanlar elektrikli motosiklet. Elektrikli motosikletlerin plakası olmak zorunda. Normal motosiklet statüsünde ve elektrikli motosiklet olarak kayıtlara geçiyor. Ehliyetsiz, plakasız ve kaskız kullananlar cezaya çarptırılıyor.” ifadelerini kullandı.
MANİSA’DA 4 AYLIK BİLANÇO
Onat, 2017 yılından istatistiki bilgiler de paylaştı. Manisa il merkezinde Ocak ayından bu yana Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı sorumluluk alanında 73 motosiklet kazasının meydana geldiğini belirten Onat, “Bu kazalarda toplamda 87 kişi yaralandı. Yine bu 4 aylık süreçte 342 adet kask cezası kesildi. Bunun yanı sıra ehliyeti olmayanlara, ruhsatı olmayanlara ve kurallara uygun egzoz kullanmayanlara cezai işlem uygulandı.” dedi.
İl merkezinde Nisan ayı sonuna kadar 3 bin 701 motosikletin denetimden geçtiğini aktaran Onat, denetimlerin her gün devam ettiğini de sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim