Manisa’da yaşayan 45 yaşındaki M.S, 17-18 yaşlarında başladığı alkolden 42 yaşında tedavi olarak vazgeçebildi. M.S’in bağımlılıkla mücadelesi gençlere hem önemli mesajlar, hem de umut verdi.
24 yıl boyunca alkol bağımlısı olarak yaşayan 45 yaşındaki M.S, AMATEM’de tedavi gördükten sonra eski hayatına geri döndü.
Lise yıllarından itibaren alkol kullanmaya başlayan ve 42 yaşına kadar bağımlılığını sürdüren M.S, eşinin de desteğiyle bu durumdan çıkmayı başardı.
“ARKADAŞ ÇEVREMDEN ETKİLENEREK ALKOLE BAŞLADIM”
Alkolle tanıştığı yılları anlatan M.S, “Alkolle ilk tanışmam 17-28 yaşlarındaydı. Arkadaş çevremden etkilenerek alkole başladım. Onlar alkol içtiklerinde kendilerinde bir cesaret buluyorlardı. Biz de o zamanlar cahildik. Onlardan görerek küçük yaşlarda alkole başladım. Askerlikten sonra geldiğimde de arkadaş çevremden etkilenerek alkole devam ettim. Ailemde de amcam ve dedem alkol kullanıyorlardı. Onlardan da gördüm ve etkilendim. 17-18 yaşlarından 42 yaşına kadar alkol kullandım. Sürekli alkolün içerisindeydim” dedi.
“EŞİM ALKOL BAĞIMLISI OLDUĞUMU KABUL ETTİRDİ”
İlk olarak alkol bağımlısı olduğunu kabul etmediğini ancak eşinin bu konuda kendisine büyük destek verdiğini aktaran M.S, tedaviyi kabul etme sürecini açıklayarak, “Uyuşturucu ya da alkol bağımlısı olduğunuzu kendinize kabul ettirme imkanı yok. Ben de alkol bağımlısı olduğumu kabul etmiyordum. Artık çevrem gerçekleri görmeye başladı ve beni harekete geçirdiler. Özellikle eşimin çok büyük desteği oldu. Bir akşam eve içkili gittiğimde benimle hiç konuşmadı ve uyudu. Sabah ayıldığımda beni karşısına aldı ve evliliğimizi bu şekilde yürütemeyeceğimizi, benim alkol bağımlısı olduğumu ve duygularımın aniden değişiklik gösterdiğini söyledi. İlk önce kabul etmedim. Alkolü dozunda tükettiğimi söyledim ancak içten içe kendimde bir değişiklik olduğunu seziyordum. Alkol içmeden bir gün bile duramıyordum. Eşimi dinledim. Kendisi bana çok anlayışlı yaklaştı. Evliliğimizi kurtarmak istediğini ve bunun için tek yöntemin tedavi olmam gerektiğini söyledi. Onun sözleri üzerine alkol bağımlısı olduğumu kabul ettim ve tedavi olmaya karar verdim” diye konuştu.
“GENÇLİĞİM ÇÖPE GİTTİ”
M.S son olarak şöyle konuştu, “Şu anda çok mutluyum. 3 yıldır hayatımda alkol yok. Bağımlılık tedavisinden sonra alkol gördüğümde içme isteği doğuyordu ancak artık bunu da aştım. Aslında tüm bu bağımlılıklar gençliğimize karşı yapılıyor. Düşünmeyen, sefil bir nesil oluşturulmak isteniyor. Bu tuzağa ben de düştüm ama tedaviyle bataklıktan kurtuldum. Yeni hayatıma merhaba dedim, güzel bir sayfa açtım. Umarım tüm bağımlılar benim yaptığımı yapabilirler. 24 yılım çöpe gitti, yıllarıma acıyorum”
ÖZEL HABER BERFİN ADICAN
Editör: TE Bilişim