Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, gözlemlerini paylaşarak, "Leylekler artık göç etmemeye başladı çünkü soğuklar azaldı ve kışın da yiyecek bulabiliyorlar" dedi.

3671783 Eee6D6B77D4F6Fa7Cc61266C2D463404 640X640

Dicle Vadisi, iklim değişikliğine bağlı olarak leyleklerin kalıcı yuvası haline gelmiş durumda. Prof. Dr. Ahmet Kılıç, bölgede leylek yuvalarındaki yavru sayısında artış olduğunu da belirtiyor.

Bölgedeki gözlemler, leyleklerin adaptasyon sürecinden geçtiğini gösteriyor. Leyleklerin artık göç etmemeye başladığını ve kış aylarını Dicle Vadisi'nde geçirdiğini aktaran Kılıç, bu değişimin genetik yapıda meydana geldiğini ifade ediyor.

Göç yolculuğunun zorluğuna dikkat çeken Kılıç, leyleklerin artık bu zorluğa katlanmadığını belirtiyor. Leyleklerin, bölgede kalıcı olarak yerleştiğini ve yerli bir tür olarak kabul edildiğini dile getiriyor.

Leyleklerin davranışlarında yaşanan bu değişikliklerin, beslenme alışkanlıklarından yuva kurma sürecine kadar birçok alana etki ettiğini vurgulayan Kılıç, bu değişikliklerin gelecek süreçte daha fazla gözlemleneceğini belirtiyor.

Mayıs 2024 Burç Yorumları: Bu Ay Yıldızlar Hangi Haberleri Getiriyor? Mayıs 2024 Burç Yorumları: Bu Ay Yıldızlar Hangi Haberleri Getiriyor?

Kaynak: AA