Hafta sonlarımı Süper Lig maçlarını izleyerek geçiriyorum. Bu cumartesi baktım hava güzel Aydın Besen’i aradım. Birlikte İzmir-Manisa hattı arası mekik dokuduk. Gezdik, gördük, yedik, içtik. Eski günleri hatırladık. Dostları gördük. Hacı Aydın Besin ile cumartesi günü yaptığımız gezinin ayrıntılarını yarın köşemde sizlerle paylaşacağım. Cumartesi gecesi telefonum çaldı. Oğlum Gökhan arıyordu. Galatasaray’ın Kayserispor galibiyetini konuşacağını düşündüm. ‘Baba hazırlan İstanbul’a gidiyoruz’ dedi. ‘Ne yapacağız İstanbul’da?’ dedim. ‘İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun annesi Servet Soylu’nun cenazesine katılacağız’ dedi. Hemen kalktım yataktan eşyalarımı hazırladım aşağıya indim. Oğlum Gökhan, dünürüm Rüştü Akçakın ve oğlu Sadık Akçakın aşağıda beni bekliyorlardı. Dünürüm Rüştü Akçakın DYP Manisa İl Başkanlığı döneminde Süleyman Soylu ile sırt sırta vermiş bir insan. Dava arkadaşı. O günden bugüne dostlukları sohbetleri ara vermeden devam ediyor. Yani makam, mevkiye değil birlikte yol yürümeye dayanan samimi bir dostluk. Durum böyle olunca bu acı gününde dünürüm Rüştü Akçakın dava arkadaşı Süleyman Soylu’yu yalnız bırakmak istemedi. Sağ olsunlar bana da haber verdiler ve Cumartesi gece saat 23.00’da İstanbul yollarına düştük.

Sadık maşallah arabayı yer uçağı gibi kullandı. Yolda biraz gözlerimi dinlendireyim dedim. Bir gözümü açtım ki Anemon Galata Otel’in önündeyiz. 3,5 saatte Kitapsarayın karşısındaki evimin oradan Galata Kulesinin yanında ki Anemon otele gelmiştik. Hemen odalara çıktık. Güzel bir uyku çektik. Sabah muhteşem manzara eşliğinde kahvaltımızı yaptık. Bir tarafımız Galata Kulesi diğer tarafımız İstanbul boğazıydı. Kahvaltımızı yaptıktan sonra Gaziosmanpaşa Merkez Camii’ne doğru geldik.  İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu avludaki kalabalığı görünce taziyeleri kabul etmeye başladı. Daha protokol erkanı camiye gelmemişti. Süleyman Soylu dünürüm Rüştü Akçakın’ı görünce kol kola girdiler. Birlikte taziye alanına doğru yürüdüler. Ben, Sadık ve oğlum Gökhan’da sıraya girdik ve başsağlığı dileklerimizi sunduk. Açıkçası her geçen dakika cami kalabalıklaşıyordu. Biraz geriye çıktık kalabalığın arkasından cenaze namazımızı kıldık. Cenaze törenine devletin zirvesi neredeyse tam kadro gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı kabinesi üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanı sıra iş, sanat, siyaset camiasından çok sayıda kişi cenazeye çelenk gönderdiklerini gördüm. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe katıldı. Cenazenin ardından Eyüpsultan mezarlığa geldik. Kapıda İlhan Kesici ile karşılaştık. Dünürüm Rüştü DYP’de birlikte siyaset yapmıştı. Ayaküstü sohbet ettik. Birlikte mezarın başına yürüdük. Dualarımız ettik. İçişleri Bakanı Sülyeman Soylu’ya bir kez daha baş sağlığı dileyip mezarlıktan ayrıldık. Açıkçası her kesimden cenazeye gelen vardı. Merhume Servet Soylu hanımefendinin mekanı cennet olsun.

EYÜP SULTAN’DA DUALARIMIZI EDİP YOLA ÇIKTIK

Cenaze sonrası Pierloti’ye geldik. Sabahtan başlayan koşturmacada yorulmuştuk. Önce çaylarımızı içtik daha sonra kahvelerimizi yudumladık. Şamil Tayyar ile denk deldik Pierloti’de. Sohbet ettik. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilli Mehmet Uğur Dilipak ile görüştük. Kendi Bülent Kar zamanında Manisa’ya ilk doğalgaz geldiğinde burada Manisa Gaz kurucu müdürlüğü yapan kişiydi. Rüştü ile baya sohbet ettiler. Kahvelerimizi çaylarımızı içtikten sonra oğlum Gökhan Eyüp Sultan Camii’ne gidelim dedi. Gökhan her İstanbul’a geldiğinde Eyüp Sultan Camii’ne gidiyor. Hep birlikte Eyüp Sultan’a gittik. Dualarımızı ettik. Dönüş yoluna çıktık. Sadık yine arabayı jet gibi kulandı. Maşallahı vardı. Saat 20.00’da Manisa’ya vardık. İnsanoğlu kuş misali bir orada bir burada. Bir kez gördüm ki ne ekersen onu biçersin. Menfaat üstüne değil candan kurulan dostluklar baki ve kalıcı oluyor. Bu cenaze töreninde buna bir kez daha şahit oldum. Dost biriktirmek önemli.